Фестивалът "ВОДА" с 3 основни събития в различни периоди и места на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:03 / 16.09.2020
1467
Ново издание на Фестивал за съвременни изкуства "ВОДА" се подготвя в Бургас. Той се реализира за четвърти път, като през тази година в него са включени 3 основни събития в различни периоди и локации на града.

"ВОДА" стартира през 2017 г. Около 100 артисти от Германия, Латвия, Унгария, Молдова, Южна Корея, Япония и България представиха своите творби в трите издания на фестивала до сега.

До момента "ВОДА" се провеждаше в необичайното пространство на плувния басейн на Младежки Културен Център-Бургас. През 2020 година пространствата на фестивала се увеличават, а трите събития-творби в програмата ще бъдат осъществени с участието на местната артистична общност. Всяко от събитията ще се реализира в отделен месец до края на годината.

Партньори на фестивала са ОП "Спортни имоти" и Младежки Културен Център, които подпомагат реализацията на Лабиринт на сетивата в басейна тази година. Фестивалът се реализира с подкрепата на Министерство на културата.

"ВОДА"2020 ПРОГРАМА:

ОКТОМВРИ 22 - 29

"ВОДЕН ХРАМ"- ЛАБИРИНТ НА СЕТИВАТА, Театър на сетивата-София

Театър на сетивния Лабиринт е интерактивен артистичен процес, водещ до създаването на представление, силно свързано със специфичния контекст на мястото, където се случва. Спектакълът ще бъде изграден специално за Фестивала "ВОДА".

Театър на сетивата – София ни кани на сетивно пътуване в лабиринта на басейна на Младежки Културен Център. Интерактивен и site specific спектакъл, в който самата публика става главен герой, активен участник и сътворец. Преминаването през различните инсталации на спектакъла става индивидуално или на малки групи, като всеки един човек от публиката се среща лично и взаимодейства с артистите.

За изграждането на спектакъла "Театър на сетивата София" ще проведе 4-дневно обучение, в което ще вземат участие 15 млади артисти и дебютанти от Бургас. За набиране на участници в спектакъла ще бъде обявена отворена покана.

НОЕМВРИ 23 -29

DRIFT – СПЕКТАКЪЛ В ГРАДСКА СРЕДА на Давид Сомло, Унгария

"Drift" е едночасова звукова хореография, съставена за голямо обществено пространство и изпълнена с 15 местни изпълнители и режисирана от унгарския интердисциплинарен артист David Somlo. В "Дрифт" изпълнителите следват "невидими пътеки" на голям публичен площад и близката му околност. По тези пътеки те носят преносими високоговорители, от които специално съставената партитура на парчето създава уникален движещ се звуков пейзаж. В същото време непрекъснато движещата се съраунд композиция и нововъзникващата органична хореография създават хипнотизиращо и уникално аудио-визуално изживяване за наблюдателите.

За изграждането на спектакъла ще бъде проведен двудневен уъркшоп, с участието на 15 местни изпълнители – танцьори, актьори. Спектакълът ще бъде представен в градска среда, в централната част на Бургас. За набиране на участници в спектакъла ще бъде обявена отворена покана.

ДЕКЕМВРИ 12 - 17

RADIANT TIME – ИНСТАЛАЦИЯ в Часовниковата кула на гарата

Познавате ли Часовниковата кула на гарата в Бургас?

Специално за ВОДА 2020 този културен паметник ще се превърне в място извън времето  и пространството  с архитектурния звук на Abel Korinsky и участието на Танцова компания Дюн. Пространството на кулата ще бъде преобразено, озвучено и трансформирано от артистичен екип, който се събира специално за фестивала. ВОДА 2020 ви кани на неочаквана среща по стълбата нагоре.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).