Фестивалът "Здравей, море!" започва утре в "Крайморие"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:27 / 24.06.2021
738
Музика, стари български традиции, забавления и спорт ще са част от новия летен фестивал "Здравей, море!“, който ще се проведе от 25 до 27 юни в квартал "Крайморие“.

Празникът се организира от НЧ "Петър Янев 1939“ и Община Бургас. Целта е фестивалът да се утвърди като ежегодно събитие, което да представя пред широка публика богатството на българския фолклор, традиции и занаяти. Един от акцентите в тазгодишното издание е и рибарството, което се практикува в този регион от древни времена.

Фестивалът "Здравей, море!“ започва на централния плаж в "Крайморие“ от 10:30 ч. на 25 юни с турнир по плажен волейбол.

Програмата ще продължи в събота, 26 юни, с уъркшоп по декупаж и цветарство, а по-късно на откритата сцена на лодкостоянката ще започне концертът "Здравей, море!“ със специалното участие на Вокален ансамбъл "Фортисисмо“, Детска формация "Морски песъчинки“ и Трио "Галакси“. Даровити деца от "Крайморие“ ще се включат с изпълнения на гайда и народни песни от различни фолклорни региони на страната. Концертната програма за вечерта ще завърши със заря небето над "Крайморие“.

В неделя, 27 юни, всички жители и гости града може да се включат в интерактивните работилници, в които ще видят как се плете рибарска мрежа, как се правят кошници, медни и грънчарски съдове. В кулинарните и занаятчийски щандове посетителите ще открият много интересни изненади. Всеки ще има възможност сам да си изработи сувенир за спомен от празника. Входът за всички събития в празничната програма е свободен.

Събитието се организира от НЧ "Петър Янев 1939“ в рамките на проект "Развитие, съхраняване и популяризиране идентичността на нематериалното културно наследство в кв. "Крайморие“, община Бургас“, Договор № BG14MFOP001-4.030-0002-C02, финансиран чрез Стратегия за ВОМР на МИРГ "Бургас – Камено" по Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014 - 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Пълна програма на събитието може да откриете в приложената програма.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).