Фотоизложба, концерт и забавни детски игри в Дните на Португалия в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:57 / 04.07.2016
708
Фотоизложба, музикален концерт и забавни детски игри от страната на Вашку да Гама идват в Бургас за седмица. С фотоизложба "Португалската идентичност - архитектура в контекст" тази вечер красивата южна държава гостува в Бургас. Експозицията ще бъде подредена в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино" и включва емблематични проекти на португалската съвременна архитектура.

Нa официалното oткpивaнe нa излoжбaтa ще присъства Фpaнcишкy Нaзapeт, координатор на Културния център към посолството на Португалия в София. Вечерта ще продължи с музикален пoздpaв, oтпpaвен от популярния пopтyгaлcки мyзикaнт и композитор Флaвиy Topeш.

Традиционната вече седмица на Португалската култура в Бургас ще продължи до 8 юли. Част от проявите, включени в програмата са забавни португалски игри за деца от 6 до 10 - годишна възраст, открит урок по португалски език, уроци по бразилски танци с темпераментната инструкторка Александрина Димитрова и др. Събитията, включени в седмицата на португалската култура в града се реализират от Португалски културен и езиков център "Камойнш София" , посолството на Португалия и Община Бургас.

Всички прояви са с вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...
Турист за родното Черноморие: По отзивите в интернет видях, че ту...
Нови проблеми пред летния сезон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).