ГЕРБ-Бургас продължава разяснителната кампания за машинното гласуване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:15 / 29.06.2021
1584
Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС продължават разяснителната кампания за машинното гласуване за предстоящите парламентарни избори. По време на срещите си в областта те демонстрират с помощта на таблети с инсталирано електронно приложение, как се упражнява правото на вот с машина.

Представителите от листата на ГЕРБ-СДС обръщат внимание, че за първи път след години гласуване с хартиена бюлетина, на 11 юли хората ще могат да гласуват само с устройства.

"Промените в Изборния кодекс, които определени партии в 45-ото НС бързаха да гласуват, са факт и не може да се избяга от тях. Има много въпроси за новия вид гласуване, притесненията са най-вече сред по-възрастните хора. Наша задача е да ги насърчим, да им обясним стъпките и да не допускаме да се колебаят дали да отидат до изборните секции. Всеки трябва да упражнява правото си на вот свободно“, допълват кандидатите от листата.

Те коментират още, че имат своите притеснения за струпване на хора, забавяне на гласуването, както и технически проблеми в изборния ден.  

Голям интерес към демонстрациите с таблет имаше в два от пенсионерските клубове в Бургас. Възрастните хора от клуб "Тракия“ в кв. Долно Езерово и от клуб "Освобождение“ имаха възможност сами да преминат през стъпките за гласуване в електронен вид, както и да задават въпроси.

На традиционната открита приемна на ГЕРБ до Часовника в Бургас всеки желаещ също ще може да се запознае отблизо с разработеното електронно приложение за гласуване. На предизборната шатра всеки ден от 17 до 19.30 ч. ще ви очакват кандидатите за народни представители, както и общински съветници от партията.

Мобилни приемни като част и от разяснителната кампания за машинно гласуване ще бъдат разположени и в други комплекси и квартали на Бургас.


Виж коментарите (0)

Още по темата (270):
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
19.01.2022 Държавният глава: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).