ГЕРБ представи изключително амбициозна програма, помислено е за Бургас и региона

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:19 / 08.03.2021
2837
Изключително амбициозна програма за развитие на Бургас и региона представиха от коалицията ГЕРБ – СДС. Сред акцентите, заложени в нея, са четирилентови пътища до малките населени места, развитие на образованието и по-конкретно висшето, инвестиции в детското здравеопазване, чрез изграждане на специализираната детска болница, развитие на индустриалните зони и др., предаде репортер на Burgas24.bg.

Областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев, който е част от листата, отбеляза, че с колегите му излизат със самочувствие на тези избори, тъй като са доказали, че винаги изпълняват дадените към бургазлии обещания.  

Ивелина Василева заяви, че в програмата за управление на партията са залегнали конкретни и реалистични цели. Една от тях е справянето с ковид пандемията, както и със социалните и икономически последствия от нея. Акцент ще бъде грижата за здравето на хората, грижата за уязвимите и възрастните хора. "Наш основен приоритет ще бъде образованието, защото то е най-добрата инвестиция в бъдещето. Изпълнихме своите ангажименти към учителите, да възстановим доверието към тази професия, така че тя бъде желана за младите хора", посочи Илиева. И допълни, че от ГЕРБ поемат ангажимент  в края на следващия мандат средната учителска заплата да бъде 2500 лв., а на преподавателите във висшите учебни заведения – 2800 лв. Амбициите са също така средната работна заплата в страната след 4 години да бъде минимум 2 хил. лв., а минималната 1000 лв.

Деница Николова посочи като един от приоритетите изграждането на университетска детска болница с научен център в Бургас. Друг акцент в програмата е транспортната свързаност в региона, чрез изграждане на четирилентов достъп до малките населени места. Инвестиции ще има и при индустриалните зони на Бургас и за развитие на съществуващите. 

Програмата за енергийна ефективност ще бъде продължена, каза кандидатът за народен представител Жечо Станков. Още повече – в нея ще бъдат включени и еднофамилните сгради и ще има възможност за  надграждане, чрез въвеждане на допълнителни мерки като възможност за кандидатстване на гражданите за произвеждат само енергия.

"Инвестицията в хора освен през здравеопазване и инфраструктура, минава и през образование. Бургас има изключителни постижения в началното и средното образование, което го поставя категорично на челно място в страната, но е доста зле във висшето. Ще положим всички усилия и бял открит лобизъм, за да обясним на нашите колеги в бъдещия парламент, че мораториумът върху откриване на факултети не е добра идея, що се отнася за Бургас", посочи водачът на листата в Бургас Любен Дилов – син.

"За да се случат тези красиви картинки, трябва да има можещи  и компетентни хора. Те са изключително агресивни, когато става въпрос за поставяне на конкретна задача за Бургас. Аз съм сигурен, че ще се борят със зъби и нокти за тези проекти. Аз съм сигурен, че с този екип поетите ангажименти ще се случат. Няма време за губене, трябва не само да гоним Европа, но и да изпреварваме другите градове", посочи бургаският кмет Димитър Николов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).