Гарард Конли представя книгата си "Заличено момче“ на CineLibri

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:58 / 08.10.2019
1377
Гарард Конли е днешният гост на кино-литературният фестивал CineLibri. Той ще представи книгата си "Заличено момче" и едноименния филм, създаден по дебютната му творба.

Срещата с американския писател започва в 18:30 часа в Експоцентър "Флора" - Бургас.

Великолепно написана и шокираща, дебютната книга на Конли "Заличено момче" проследява пътуването на млад мъж към истинската му самоличност, търпеливото и великодушно преодоляване на травмата и срама, подклаждани от неговото фанатично и тесногръдо обкръжение. Фактологично прецизните описания на вбесяващо нелепата терапия се редуват с лирични абзаци и размисли за любовта и природата на сексуалността.

От най-интимните до най-наситено политическите и социалните си послания мемоарът "Заличено момче" на Гарард Конли е интелигентна, значима и трогателно искрена книга.

Вече е и във филмова версия под режисурата на Джоуел Еджертън и великолепен актьорски състав в главните роли - Никол Кидман, Ръсел Кроу и Лукас Хеджис.

 "Заличено момче" се публикува от издателска къща Колибри в партньорство с фондация Сингъл Степ, чиято мисия е да подпомага, мотивира и овластява млади ЛГБТИ хора. Приходите от продажбата на книгата са дарение в подкрепа на единствените цялостни услуги в помощ на ЛГБТИ младежи в България, предоставяни от Сингъл Степ.

Гарард Конли (р. 1984 г.) е американски писател и ЛГБТ активист. Най-известното му произведение, мемоарът "Заличено момче", е преведен на повече от десет езика и е филмиран с огромен успех. Конли е автор на подкаста UnErased, в чиито четири епизода с помощта на многобройни интервюта и архивни материали изследва историята на конверсионната терапия в Америка. Негови произведения са публикувани във в. "Ню Йорк Таймс", сп. "Тайм", на уебсайта "Хъфингтън Поуст", сп. "Вирджиния Куотърли Ривю" и др. През 2016 г. Конли е преподавател по английски език в Американския колеж в София. Живее в Ню Йорк със съпруга си и в момента работи над първия си роман.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).