Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ген. Румен Радев: Прекарах 13 прекрасни години в Бургас, очаквам добри резултати
Автор: Екип Burgas24.bg 22:25 / 15.10.2016Коментари (1)2890
Едни от най-хубавите ми години преминаха в Бургас. Тук ме познават много хора, очаквам добри резултати на предстоящите избори. Това заяви на пресконференция кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев, предаде репортер на Burgas24.bg. Ген. Радев припомни, че е работил в авиобаза Равнец и пази прекрасни спомени от 13-те години, прекарани в морския град. Той е убеден, че резултатите, които БСП ще постигне в Бургас на президентските избори, ще са много по-добри, отколкото тези на последните местни и парламентарни избори.

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова от своя страна отбеляза, че резултатите за ГЕРБ няма да са толкова убедителни, колкото те очакват, тъй като според нея кметът на Бургас Димитър Николов не останал доволен от решението на премиера Бойко Борисов. Кандидат-президентската двойка анализира и събитията в парламента от последната седмица.

"Тази кампания става все по-интересна и управляващата коалиция вече не издържа на напрежението. Противно на разпоредбите на Конституцията, премиерът свика спешно своите депутати, след като самите те си бяха гласували да излязат във ваканция. Той постави условие на управляващата коалиция и с това се прекрати странното състояние на Реформаторския блок, който бе изправен пред избор. Реформаторите избраха яслата на властта, с това те лишиха хиляди млади, интелигентни хора от своето представителство и се разруши последната илюзия на властта за стабилността на управлението. Време е управленската криза да бъде санкционирана и това ще стане на президентските избори", коментира ген. Радев.

"За мен това беше израз на паника. Очевидно министър-председателят вече е решил, че е загубил изборите и това бяха последни усилия да събере коалицията, която се опита да закърпи вчера. Унизителна ситуация за няколко министри, които очевидно не са политическа партия ГЕРБ. Нямам друго определение за тези хора освен марионетки и хора, които избраха кокала, вместо уважението и доверието на онези, които са ги избрали за министри. Няма стабилно мнозинство, самият той призна, че вече няма 121 гласа в Народното събрание. Другото име на тази ситуация е политическа криза. Лично аз бях изненадана - очаквах този разпад на правителството, но не толкова скоро и не толкова бързо. Ако имахме още един месец кампания, сигурно щяхме да имаме избори три в едно - предсрочни парламентарни, президентски и Референдум, защото това правителство няма бъдеще. Всички опити да се заменят реформатори с патриоти няма да издържат на тази криза", каза от своя страна Илияна Йотова.

Тя заяви, че в качеството си на кандидат за вицепрезидент съжалява, че създалата се ситуация измества кампанията.
"Вместо да спорим и да дебатираме с нашите основни опоненти, от вчера България се разлюля от тази политическа криза и кампанията отива на втори план. Страхувам се, че по този начин, скандалите, които предизвиква правителството, отново българските граждани няма да могат да направят информиран избор. До този момент в лицето на адмирал Манушев не съм чула нито едно самостоятелно изказване, не зная този човек какво предлага и много бих искала един дебат между нас двамата", добави Йотова. Председателят на БСП Корнелия Нинова също взе участие в пресконференцията.

"На откриването на кампанията на ГЕРБ премиерът Борисов заяви, че търпението му се е изчерпало. И когато търпението на един диктатор се изчерпа, той закрива парламента. За какво разделение на властите можем да говорим между изпълнителна и законодателна, след като решението за ваканция беше съгласувано с него. От онзи ден възстановяването на работата на парламента е по негово нареждане. Искаме ли да имаме и такава президентска институция? Освен на парламента, господин Борисов да нарежда по същия начин и на президентската институция? И докъде ще стигне държавата ако това се случи" риторично попита Нинова.

Как посрещнаха бургазлии кандидат-президентската двойка на БСП - вижте тук!




Още по темата: общо новини по темата: 241
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.10.2016 г.
0
 
 
Zaradi takiwa mishoci s golemi boltowe po pagonite zagubihme awiobaza Rawnec i mnogo oshte drugi strategi4eski woenni podeleniq!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:
Опасно време!
09:32 / 03.05.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: