Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Георги Есов: Спасявали сме давещо се детенце, докато майка му чака на опашка за пица! Нужна ни е помощ от плажна полиция!
Автор: Пламена Николова 10:00 / 01.07.2020Коментари (2)2324
© Varna24.bg
"От години твърдя, че ни е нужна помощ от плажна полиция. Дори един патрул би вдъхвал респект на плажа. Призовавам родителите край морето да следят сткритно къде са децата им", призова Георги Есов, старши спасител на варненския плаж. Ето какво коментира той за Varna24.bg:

"Сезонът реално започна в почивните дни, за първи път видях плажа така пълен, както е бил години наред. Засега морето е гостоприемно към нас, нямало е голяма вълна все още. Според прогнозите на синоптиците се очаква някакъв мъртвак, на което аз много не вярвам, защото обикновено мъртвото вълнение идва около Илинден и е характерно за август, но всичко е възможно. Засега се справяме. От днес вече сме по двама спасители на пост, което е много добре, защото сам спасител е с ограничени възможности за помощ. Няма как да остави своя пост и да помага на колега в случай на нужда, защото ако в неговата зона има инцидент, може да се стигне до летален изход. 

Искам да препоръчам на родителите да се грижат за своите деца, да знаят във всеки един момент къде са. Имахме преди ден такъв случай, майка, видимо разтревожена, обикаляше по плажа. Опитах се да я запитам, тя не ми обърна никакво внимание, хукна на север. След малко мина семейство, което водеше 7-8 годишно детенце, оказа се загубеното момченце. Насочих ги накъде е тръгнала майката, намериха се и се върнаха щастливи, но родителите не трябва да изпускат за миг децата си от поглед. 

Имали сме случай миналото лято, при който спасявахме давещо се дете, а майката половин час след това изобщо не знаеше, че се е давело, че е било спасено. То беше откарано в медицинския пункт. Майката, българка, чакала за пица в някакво заведение, докато 5-годишното й детенце, оставено само, е влязло в морето. Това е самоубийство.

Младежите са другата рискова група. Започнаха да празнуват абитуриентските си вечери. Постоянно се чува броене, знаете какви са им ритуалите. Влизат във водата. До скоро имахме червен флаг заради ледената вода, която беше следствие от 10-дневен западен вятър, който охлажда силно водата. Ние нямаме права да ги вадим насила от водата. Единственото ни оръжие е свирката, с която предупреждаваме. В такива моменти младите хора са неконтролируеми. Знам, че имат емоция покрай завършването на образованието си, но трябва да имат и разум. Ако емоцията е комбинирана и с алкохол, рискът е сериозен.

От както се помня настоявам за плажна полиция. Но така и не се намират средства за поне двама полицаи, които ще всяват респект при първите наложени глоби. Нашата дейност и безопасността на плажуващите ще бъде обезпечена", сподели Георги Есов.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 379
10.07.2021 »
17.06.2021 »
14.06.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Адмирации за Георги Есов, мъдър Човек! Извинявайте, ама не само от личен опит го казвам, че имаш ли дете, няма значение на 7-8 години ли е, на 17 или 18, ще си го държиш изкъсо. Как така ще си зарежеш детето като тази майка идиотка?! За най-тежко наказание е е тази жена! Да я видим би ли имала такова безотговорно поведение в някоя европейска държава със жестоки социални служби, отнемане на детето и настаняване в приемни семейства. Дано й направят акт с глоба! И при повторно нарушение отнемане на родителските й права. Язък че само на хартия имаме хубави закони за закрила на детето и бла-бла. Всичко е пунта мара в тъпата ни държава.
+1
 
 
Ами институциите да го послушат за полицаи-- човека говори от своя опит !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: