Георги Първанов: Не виждам защо бюджетният дефицит трябва да бъде избегнат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:29 / 14.05.2010
882
Президентът Георги Първанов пристигна в Приморско. Първият въпрос, който му зададоха журналистите бе за бюджетния дефицит и дали той е могъл да бъде избегнат.

„Защо да бъде избегнат. Още септември месец миналата година мислех за минимален структурен дефицит, чрез който да се поемат тежестите от кризата и още през есента на миналата година да се разплати държавата на бизнеса, да се избегнат част от уволненията и безработицата и мисля, че това беше правилният ход. Разбирам, че министър-председателят е казал нещо подобно, но загубихме твърде много време. Ние бихме могли тогава 2009-2010 г. да бъде разпределен правилно дефицитът в рамките на допустимите 3%. Сега ще ни бъде много по-трудно, защото имаме сериозни проблеми със събираемостта на приходите и оттам идва и голямата тежест и се надявам правителството да реагира адекватно на това", каза Първанов.

На въпрос дали са закъснели мерките, Георги Първанов каза, че без съмнение те са закъснели, но няма смисъл да се вайкаме. Според него сега въпросът е да се намерят новите работещи мерки, за да не се окаже, че след една година съвсем сме закъснели.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).