Георги Първанов – първи гост на дискусиония клуб към БСП-Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:17 / 06.03.2012
997
Президентът Георги Първанов се срещна с членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия в зала "Компас" на хотел "България" в понеделник, 5 март.

Той дойде по покана на председателя на Общинския съвет - БСП в Бургас Павел Маринов като първи гост на възобновения дискусионен клуб.

В продължилия повече от час и половина разговор Първанов сподели своите намерения и политически планове като постави на първо място връщането на авторитета и позициите на партията.

Две основни теми бяха дискутирани от участниците, препълнили залата - каква политика трябва да води БСП за спечелване на парламентарните избори след година и половина и с какви коалиционни партньори тя трябва да управлява. Първанов подчерта, че разговорът за евентуална коалиция трябва да се води след спечелване на изборите, а не преди това.

Той постави темата и за новите параметри на лявото.

Георги Първанов остро разкритикува ГЕРБ и персонално министър-председателя Бойко Борисов. Той го нарече силов играч, при управлението на който България стои по-зле в европейски план, отколкото по време на тройната коалиция. Президентът обаче бе критичен и към левицата. Каза, че БСП не излъчва необходимата сила, че трябва да участва по-активно в ежедневната полемика и да бъде възприемана като партия на протеста, а не като чисто опозиционна партия.

В Бургас Георги Първанов категорично заяви, че на предстоящия конгрес ще се кандидатира за лидер на Българската социалистическа партия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Временно ограничение на движението от днес на ул. "Индустриална"
Бургаски полицаи откриха доста дрога апартамент в "Славейков"
Почина българският Брад Пит
Експерт: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламентирането...
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).