Гледайте безплатно унгарския филм "Дете за сряда" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:20 / 30.09.2021
698
"Дете за сряда" е първият пълнометражен игрален филм на популярната режисьорка Лили Хорват. Бургазлии и гости ще могат да го гледат на безплатна прожекция в КЦ "Морско казино" на 5-ти октомври /вторник/, зала "Петя Дубарова" от 18.30 часа.

Прожекцията на филма "Дете за сряда" е част от инициативата на Община Бургас "Кино под звездите".

Режисьорката, както в наградените си късометражни филми ("Слънчев удар", "Крадец по басейни"), и този път разглежда темата за съзряването. Героинята от филма, току-що излязлата от социален дом 19-годишна Мая, е безотговорна тийнейджърка и същевременно майка на четиригодишно момченце. Въпреки склонността си към саморазруха, Мая се бори да придобие родителски права над детето си – не иска съдбата на детето ѝ да повтори нейната. Борбата със самата себе си я отвежда до неочаквана възможност и необичайна нова любов.

Изпълнителката на главната роля във филма "Дете за сряда" е КингаВечеи, студентка в Университета по изкуства "Мохоли Над" със специалност "Текстилен дизайн". Във филма значителни роли получават и редица други артисти аматьори. Същевременно наред с аматьорите откриваме и популярни актьори като СаболчТуроци, ЕникьоБьорчьок, АндорЛукач, Ервин Над и ДенишаДер. Оператор на унгарско-немската копродукция е Роберт Мали, автор на музиката е ГаборПресер.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).