Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Гневен от Синята зона бургазлия: Оставете глътка въздух на народа в тези нелеки времена!
Автор: Иван Сотиров 16:52 / 10.02.2023Коментари (30)10539
© Burgas24.bg
Бургазлия изпрати гневно писмо до председателя на местния парламент, общинските съветници, кметът на Бургас и областния управител. В него изразява недоволството си срещу решението Синята зона да бъде въведена в нови участъци в Бургас, видя Burgas24.bg.

Искам да изразя своето възмущение от тази мярка като неефективно средство за разрешаване на проблема с паркирането и същевременно с това, като в ущърб на зачитане на правата и интересите па болшинството от гражданите, започва писмото.

"По този избран от Вас начин Вие не решавате проблема с паркирането, а го измествате по-нататък в периферията на града, като заедно с това сте намерили удобна форма за попълване на хазната, грубо казано от въздуха. Това са такси на гърба на хората, посредством които се ограничава техният избор за свободно паркиране. Като при това не са открити масово нови високоплатени работни места, с което да се вдигне осезаемо стандарта на живот на обикновения човек. Пито пък са допълнително създадени големи площи с паркови места за общо ползване, включая евентуално и многоетажни паркинги", пише до институциите той.

"В условията на по-висока инфлация обедняхме не малко през последната година. Сега ни очакват времена на неизбежна рецесия. Моля Ви, не утежнявайте допълнително съдбата на и без това поставените в ъгъла на съществуването и препитанието си граждани! Чрез това решение в тези трудни икономически времена Вие правите живота на обикновения българин още по-труден. И вместо да разхлабите финансовата примка около врата на живущите в Бургас, Вие още повече я затягате е въвеждането на Синя Зона там, където не би следвало да я има - далеч от центъра.

Ако за община Бургас Синята Зона е средство за запушване на дупките в бюджета, то за българина е поредната пробойна в корпуса па лодката, наречена социално благополучие. Нима имаме нужда от всичко това? И точно в този смисъл не намирам за удачни нито момента, нито условията, нито мястото за следването на такава притискаща гражданите политика.

Събраната (според информацията която прочетох в интернет) подписка от граждани, подкрепящи Синята Зона, в никакъв случай не отразява мнението па 95 % от живущите в районите с предстоящо въвеждане на Синя Зона. При все, че ако горепосочените хора са проспериращи (при което няма гаранция, че те ще останат такива и в утрешния ден), то преобладаващата част едвам свързват двата края, (а не посочвам и драстично увеличаващият се брой през последните години на онези, без покрив над главата. Заплатите в Бургас, както е известно, не са от най-високите за България а всякакви възможни допълнителни разходи (Които не са едно или две неща.) утежняват и без това усилията за справяне с кризата.

Моля Ви най-настойчиво за трезва оценка на реалността и апелирам за отмяна по всякакъв възможен начин на това несправедливо взето решение за разширяване на Синята Зона в Бургас! Оставете му все пак глътка въздух на този народ в тези нелеки времена!", завършва бургазлията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.02.2023 г.
0
 
 
Сигурен съм, че всички, които реват срещу синята зона, са живеещи в комплексите М.Рудник, Славейков, Изгрев и околните квартали на Бургас. Сега не могат да идват на работа с автомобилите си и на разходка в централната част на града, и да запълват и без това натоварените улици. Ами има градски транспорт господа и госпожи бургазлии от крайните квартали и околни села. Ние живеещите в центъра сме доволни, че през деня можем за си ползваме автомобилите, без да се притесняваме, че когато се върнем ще трябва да чакаме 17ч, за да си тръгнат селяните от работа за да си намерим место.
Aнонимен
на 13.02.2023 г.
0
 
 
Синя зона трябва да има,ние и така трудно намираме место за паркиране,особено събота и неделя!!!
Aнонимен
на 13.02.2023 г.
0
 
 
Кмета си е пътник за комлука
Aнонимен
на 13.02.2023 г.
0
 
 
Решението е да се строят паркинги и да се взима голям данък на семейство с повече от една кола
Aнонимен
на 12.02.2023 г.
0
 
 
Браво един трезвомислещ бургазлия
Aнонимен
на 12.02.2023 г.
0
 
 
Като си имаш каручка, ще си плащаш! Ако не, купувай си мотоциклет, качвай се на градските автобуси или махай крачолите с двойката! Или най - екологично - купи си велосипед!
Aнонимен
на 12.02.2023 г.
0
 
 
Къде където има синя зона вечер има място за паркиране искам да знам
Aнонимен
на 12.02.2023 г.
0
 
 
зоната нищо няма да реши, вечер пак няма да си има места, ако не е 24/7, пак ще си има бусове и служебни,с по две-три коли на апартамент, нови огромни кооперации дето след вземане на акт 16 премахват рампите лъжещи че има парко место за всеки автомобил, корупция. Сега колите са по тревните площити , като ги извадят от там след зоната ще е още по тясно с местата. Зоната не решава проблемите тя е част от тяж
Aнонимен
на 12.02.2023 г.
0
 
 
Пълни глупости. Хората живущи до гранични зони на синя зона нямат търпение да се присъединят към нея. Паркирането е ад. Пълно е с Х,СН,У,Х и т.н. плюс бусове,микробуси и каквото се сетиш. Само НЛО липсва хаха. Говорите за многоетажни паркинги,но нали се сещате,че те няма да са безплатни. Стискате се за 60лв на година,а се гласите за многоетажни паркинги, стига глупости. Нека тарикатите работещи в центъра и ползващи удобството да дойдат до центъра с колата да плащат за това,а не да създават неудобство на живущите в близките квартали до центъра и ключови зони до обществени места.
Aнонимен
на 12.02.2023 г.
0
 
 
Всяка нова кооперация по закон трябва да има минимално по едно паркомясто за апартамент. Ако се преброят всички издадени разрешения за строеж от общината едва ли ще отговарят на закона повече от десет процента от тях, като не включваме че имат фиктивни договори за паркиране до близки паркинги.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: