Гневен от Синята зона бургазлия: Оставете глътка въздух на народа в тези нелеки времена!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (30)
16:52 / 10.02.2023
10562
Бургазлия изпрати гневно писмо до председателя на местния парламент, общинските съветници, кметът на Бургас и областния управител. В него изразява недоволството си срещу решението Синята зона да бъде въведена в нови участъци в Бургас, видя Burgas24.bg.

Искам да изразя своето възмущение от тази мярка като неефективно средство за разрешаване на проблема с паркирането и същевременно с това, като в ущърб на зачитане на правата и интересите па болшинството от гражданите, започва писмото.

"По този избран от Вас начин Вие не решавате проблема с паркирането, а го измествате по-нататък в периферията на града, като заедно с това сте намерили удобна форма за попълване на хазната, грубо казано от въздуха. Това са такси на гърба на хората, посредством които се ограничава техният избор за свободно паркиране. Като при това не са открити масово нови високоплатени работни места, с което да се вдигне осезаемо стандарта на живот на обикновения човек. Пито пък са допълнително създадени големи площи с паркови места за общо ползване, включая евентуално и многоетажни паркинги", пише до институциите той.

"В условията на по-висока инфлация обедняхме не малко през последната година. Сега ни очакват времена на неизбежна рецесия. Моля Ви, не утежнявайте допълнително съдбата на и без това поставените в ъгъла на съществуването и препитанието си граждани! Чрез това решение в тези трудни икономически времена Вие правите живота на обикновения българин още по-труден. И вместо да разхлабите финансовата примка около врата на живущите в Бургас, Вие още повече я затягате е въвеждането на Синя Зона там, където не би следвало да я има - далеч от центъра.

Ако за община Бургас Синята Зона е средство за запушване на дупките в бюджета, то за българина е поредната пробойна в корпуса па лодката, наречена социално благополучие. Нима имаме нужда от всичко това? И точно в този смисъл не намирам за удачни нито момента, нито условията, нито мястото за следването на такава притискаща гражданите политика.

Събраната (според информацията която прочетох в интернет) подписка от граждани, подкрепящи Синята Зона, в никакъв случай не отразява мнението па 95 % от живущите в районите с предстоящо въвеждане на Синя Зона. При все, че ако горепосочените хора са проспериращи (при което няма гаранция, че те ще останат такива и в утрешния ден), то преобладаващата част едвам свързват двата края, (а не посочвам и драстично увеличаващият се брой през последните години на онези, без покрив над главата. Заплатите в Бургас, както е известно, не са от най-високите за България а всякакви възможни допълнителни разходи (Които не са едно или две неща.) утежняват и без това усилията за справяне с кризата.

Моля Ви най-настойчиво за трезва оценка на реалността и апелирам за отмяна по всякакъв възможен начин на това несправедливо взето решение за разширяване на Синята Зона в Бургас! Оставете му все пак глътка въздух на този народ в тези нелеки времена!", завършва бургазлията.

Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).