Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Голям конгрес на зъболекарите ще се проведе в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:39 / 14.05.2015Коментари (0)1743
На 09.06.2015 г. /вторник/ от 11.00 ч. в залата на Община Бургас, гр. Бургас ще се проведе пресконференция по случай откриването на най-значимия международен научен форум на Българския зъболекарски съюз (БЗС) - 15-тия Научен конгрес. Форумът е юбилеен за Съюза и ще бъде основна част в програмата по честванията на 110-тата годишнина от създаването на съсловната организация, която също се отбелязва през настоящата 2015 г.

В пресконференцията участие ще вземат: д-р Борислав Миланов - председател на УС на БЗС и председател на Организационния комитет на Научния конгрес, Димитър Николов - кмет на Община Бургас, д-р Лорис Мануелян - зам.-кмет на община Бургас, д-р Николай Шарков - главен секретар на Управителния съвет на БЗС и д-р Богдан Димитров - председател на Районна колегия на БЗС - Бургас.

По установена традиция домакин на Конгреса на БЗС е гр. Бургас. Мероприятието се осъществява с любезната подкрепа на община Бургас и е под патронажа на кмета Димитър Николов. Датите за провеждане на Научния форум са 11 - 14.06.2015 г.

Официални гости на събитието ще бъдат: председателят на Световната дентална федерация (FDI), която е представителен орган на над един милион лекари по дентална медицина от целия свят, включващ в себе си около 200 национални асоциации от над 130 страни - д-р Тин Чун Уонг, бъдещият президент на Европейската регионална организация на Световната дентална федерация (ERO FDI) - д-р Ана Лейла, д-р Даниела Дариткова - председател на Комисия по здравеопазването на 43-то Народно събрание на Република България, депутати - членове на Комисия по здравеопазването на НС, министърът на здравеопазването - д-р Петър Москов, д-р Ваньо Шарков - зам.-министър на здравеопазването, делегация от Израелската дентална асоциация и др.

Управителният съвет на БЗС, като основен организатор на събитието, ще съчетае в едно както интересна научна програма, обогатяваща професионалното израстване на лекарите по дентална медицина в България, така и богата социална програма, насочена към по-широката общественост.
В научната програма на конгреса лекции ще изнесат единайсет изявени гост-лектори от чужбина и четирима - от България. Информация по различни теми в денталната медицина, обмен на професионални знания между колеги и лектори и срещи между състуденти очакват всички участници в дните на форума.

И тази година Научният конгрес на БЗС ще бъде съпроводен от голямо Дентално изложение с над 40 фирми-изложители. Всички участници ще получат информация за най-новите тенденции и прогресивен опит в областта на денталната медицина.

Неотменна част от събитието е и Постерната секция, достъпна за всички участници в рамките на двудневната програма. Желаещите ще имат възможност да разгледат интересни казуси, практически решения и научни разработки в удобно за тях време, в рамките на Конгреса.

Оралните презентации, които набират все по-голям интерес, заради разискванията на множество практически случаи, също ще обогатят дните на форума.

Социалната програма, подкрепена изцяло от кмета на гр. Бургас - Димитър Николов и зам.-кмета - д-р Лорис Мануелян, ще стартира още на официалното откриване на Конгреса на 11.06.2015 г., в Mорската градина, на открита сцена "Охлюва".

От 18.30 ч. група "Горещ пясък" ще свирят на стълбите на Морското казино.

В 19.00 ч. ще започне тържествената част на откриването с приветствия и специално организирана програма от община Бургас. Ще бъде връчен Почетния знак на Президента на Републиката, както и специално отличие от Световната дентална федерация (FDI).









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: