Голяма посещаемост на пациентския информационен център за онкоболни в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:59 / 28.09.2014
675
Голяма е посещаемостта на пациентския информационен център за онкоболни в Бургас, каза за Радио "Фокус" - Бургас Цонка Тодорова, председател на сдружение «Онкоболни и приятели». Центърът е създаден по проект "Пациентски информационен център" по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г, по която сдружението работи. Проектът приключва октомври месец.

"Мислим да продължим дейността на центъра, за което ще ни е малко трудно, защото няма как да финансираме технически сътрудник, за да бъде ежедневно там, но на доброволни начала и с подкрепата на някои институции ще гледаме да се справим с нещата, защото постигнахме много и сега не можем да затворим врати и да спрем да работим", каза Тодорова.

Сдружението е спечелило и още един европейски проект "Заедно срещу рака". Работата по него ще започне от ноември. Проектът вече е одобрен и ще започне с републиканска конференция, на която ще бъдат поканени всички сдружения, които работят с онкоболни.

"Ще ги запознаем с опита, информацията, която получихме и архивирахме от проекта, който сме завършили. Така ще се направи мрежа, за да може да се ползва събраната база данни от всички. По този начин ще може много бързо да се намира решение на много проблеми. В момента сме одобрени на първи етап за проект за социално предприятие. Предстои ни обучение в София и след това е вторият етап. Ако ни одобрят, ще бъде прекрасно, защото нашите онкоболни ще имат възможност надомно да изработват кукли и да ги предлагаме на пазара. Така те ще имат занимание, арттерапия, ще получават някаква помощ, защото много от тях живеят с минимални пенсии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).