Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Голямо признание за Бургас!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:11 / 17.06.2017Коментари (0)3751
Бургас бе домакин на четвъртата Годишна аутсорсинг конференция и второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards. И двете събития за първи път се провеждат извън София. В столицата, както и в Пловдив, са базирани огромна част от компаниите, работещи в този сектор. Вчера обаче стана ясно, че техните мениджъри имат готови решения за растеж и децентрализация, а Бургас е една от най-желаните дестинации.

"Вижте колко майки с детски колички има по бургаските улици и си дайте сметка, че в останалите български градове не е така. Не е въпросът дали, а колко ще расте Бургас във всеки смисъл", каза вчера президентът Росен Плевнелиев, който бе специален гост на Innovations, Technology & Sourcing Awards. Стилната церемония се състоя в хотел "Приморец", а на обичайното си високо ниво като водещи се представиха актьорите Васил Василев - Зуека и Ненчо Балабанов.

Два от призовете останаха в Бургас. На кмета Димитър Николов бе връчена специална награда за "Динамично развиващ се технологичен град на годината". Тя е присъдена с гласовете на компаниите, които членуват в Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Втори в категорията "Технологична бизнес сграда на годината" се класира Смарт център - Бургас, изграден от компанията "Планекс", на чията територия по-рано през деня се проведе Годишната аутсорсинг конференция.

"Целият екип на Общината работи всеотдайно за вас. Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри. Бургас предлага всички необходими условия за развитието на индустрията - човешки ресурс, офис площи, добра локация, развита инфраструктура и администрация, която работи рамо до рамо с бизнеса и университетите", каза кметът Димитър Николов пред участниците в церемонията по награждаване - мениджъри от компании с мултимилионни годишни обороти. 

Ето и призьорите от всички категории: 

Международното жури на Innovations, Technology & Sourcing Awards присъди първа награда за доставчик на аутсорсинг услуги на Bulpros. Второ място в престижната категория грабна Sutherland, а третото Telus International.

Призът за "Софтуерна компания на годината" бе отреден на Programista. Второто място завоюва SoftServe. След оспорвана надпревара третото място заемат за EPAM и Accedia.

Интересен факт е, че редица аутсорсинг компании подадоха кандидатури в на пръв поглед ИТ категории, като "ИТ проект на годината" и "ИТ продукт на годината". Победителите в съответните категории са Lirex и coBuilder. Второ място за ИТ проект бе отредено на Bulpros, а трето на Upnetix и Code Runners. Втората награда в категорията "ИТ продукт на годината" бе връчена на Experian, а на едно място след нея застава Code Runners.

"Технологичен работодател на годината" е Scale Focus, на второ и трето място са съответно Programista и Experian.

Най-иновативна технологична компания на 2016 година е Bulpros. Sutherland бе отличена на второ място, а SoftServe на трето.

За "Стартираща компания на годината" бе обявена Sirma Medical Systems. Второто място бе отредено на HeleCloud, а на трето е Cargill.

Център за споделени на услуги на годината във второто издание на българските хайтек награди стана Cargill.

В категорията, която отдава специално внимание на един от основните фактори за развитие на технологичния сектор - партньорството и осигуряването на най-добри условия за растеж на сектора - бе отличена София. За "Технологичен град на годината" гласуваха членовете на БАА и БАСКОМ, обединяващи над 120 водещи хайтек компании. Бургас за втора поредна година грабва специална награда. На официалната церемония Innovations, Technology & Sourcing Awards той бе определен като "Най-динамично развиващ се технологичен град на годината".

Варна спечели специалната награда "Технологичен град с най-голям потенциал за растеж в сектора".

Качествените и съобразени с изискванията на сектора бизнес сгради бяха отличени в категорията "Технологична бизнес сграда на годината", като призът бе присъден на Sofia Airport Center. На второ място се нарежда Smart Center на "Планекс", а на трето European Trade Center.

"Обединяването на БАА и БАСКОМ за провеждането на наградите е позитивен прецедент, който доказва, че когато работиш в синергия, постигаш устойчиви резултати. Съвместните ни усилия допринесоха и ще допринасят за изграждането на България като водеща аутсорсинг и технологична дестинация. Провеждането на тазгодишните награди в Бургас е ярък пример за доброто партньорство между БАА и Общината за развитие на аутсорсинг сектора у нас", каза Станимир Николов, председател на БАА.

България продължава динамичното си развитие като държава, предлагаща условия за развитието на аутсорсинг и ИТ индустриите, което е пряко свързано с високата квалификация на работещите в секторите и дългосрочната визия на компаниите, които вече налагат тенденции на световния пазар, а не просто следват установени практики. Доказателство за това е спечелената от България Европейска награда за аутсорсинг дестинация на 2015 година на Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA).









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: