Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Голямо признание за бургаската полиция
Автор: Иван Сотиров 17:22 / 21.12.2021Коментари (0)643
Колективната награда "Полицай на годината 2021" в 28-та по ред церемония, провеждана благодарение на силната и безвъзмездна подкрепа на фондация "Доверие и закрила“ получиха служителите от отдел "Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас. Наградата от тяхно име получи Директорът на ОДМВР - Бургас – старши комисар Калоян Калоянов.

Служителите от отдел "Криминална полиция" към крайморската дирекция се награждават за проявен висок професионализъм и постигнати резултати в служебната дейност по придобиване на оперативна информация, нейното разширяване, документиране и анализиране, водещи до предотвратяване и последващо разкриване на криминални престъпления.

На 30 ноември 2020 г. разтревожена майка търси помощ от полицията в Бургас. Съобщава, че от два дни няма връзка с 47-годишната си дъщеря. Предприети са действия по установяване на жената. Следите отвеждат криминалистите до апартамент в града, където е намерен биологичен материал, съвпаднал с този на издирваната. Не след дълго става ясно, че е извършено тежко криминално престъпление. Сложната задача по разследването му е поверена на служителите от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас. За работа по този и още няколко тежки случая през годината те са отличени с Първата колективна награда "Полицай на годината - 2021“.

Традицията да се отдаде заслуженото на полицейски служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и гарантирането на сигурността на българските граждани, бе спазена от Министерство на вътрешните работи и през тази година. Националната кампания "Полицай на годината“ е факт и се провежда ежегодно благодарение подкрепата на фондация "Доверие и закрила“. Министър Бойко Рашков се обърна към инициаторите с благодарност за всеотдайната помощ във времето, за вярата и признателността към труда на полицаите.

Министър Рашков заяви още : "Имаме много поводи да награждаваме служители на МВР - хората на тихия фронт, които се трудят неуморно и осигуряват сигурността в страната, хората, които изпитват често критиките към системата, но тя продължава да работи и бих казал успешно. Струва ми се, че активността на МВР се повиши в степен да отговори на очакванията на българската общественост. За мен е голяма чест днес да наградим тези, които са проявили високо отговорност, които съвестно са изпълнявали служебните си задължения, както и граждани, проявили  доблест да предотвратят престъпление или да съдействат на органите на МВР в приключването на различни операции.

Изпращаме динамична и наситена с отговорности година. Постигнахме основната ни задача – да гарантираме провеждането на честни и прозрачни избори, независимо от критиките, които МВР получава за добре свършената работа през тази година. Наред с това служителите на МВР продължиха да изпълняват денонощно, съвестно и професионално, своя дълг пред Закона и обществото. Примерите, които видяхме днес, са показателни", заяви в приветствието си към наградените служители министър Рашков.

С думи на благодарност вътрешния министър се обърна и към наградените за граждански принос. Техните действия ни дават увереност, че имаме най-ценното – подкрепата на хората.

На церемонията присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Таня Райчева, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и заместникът му главен комисар Стоян Темелакиев, директорите на главните дирекции на МВР.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: