Гордостта на британския Кралски флот пусна котва в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:13 / 12.11.2015
1280
Военният кораб "Дънкан", считан за гордостта на британския Кралски флот, акостира днес на бургаското пристанище, предаде репортер на Burgas24.bg. Той е на приятелско посещение в Бургас.

"Дънкан" приключва 9-месечна военна мисия, като Бургас е последната му спирка преди да се завърне в Портсмут. Плавателният съд разполага с оръжия, с които може да обстрелва от въздух и вода. Откакто е пуснат на вода преди три години, е участвал в патрули в Червено море, Аденския залив и Оманския залив.

В периода 12 - 14 ноември корабът и екипажът му, част от състава на Военноморските сили на Великобритания, са на посещение в област Бургас по покана на Министерство на отбраната.

"Бургас е изключително привлекателен град. Надявам се нашият екипаж да има възможност да разгледа повече интересни места и забележителности тук". Това заяви командирът на британския военен кораб "Дънкан" - Рич Аткинсън, по време на среща със зам.-кмета по икономика и финанси Красимир Стойчев, съобщиха от Община Бургас.

По време на престоя на кораба в Бургас е предвидена футболна среща между представители на българските военноморски сили и екипажа на британския кораб.

Освен планираните по програма съвместни демонстрации с военнослужещите от Военоморска база ВМС - Бургас, командирът на кораба използва случая да се срещне и с бургаския губернатор Вълчо Чолаков. "Доброто сътрудничество и съвместните обучения и практики между военноморските сили на България и Великобритания са изключително важни, благодарение на тях се изграждат добри партньорски взаимоотношения между нашите страни", заяви Чолаков.

По думите на гостите, по време на редицата съвместни учения са успели да се убедят, че българските военноморски сили са надежден и добър партньор.

В знак на уважение Чолаков получи от командира на кораба почетния знак на британския военен разрушител. Областният управител от своя страна му подари книга за чудесата на България с пожелание той и екипажът му да се върнат отново в България, този път като туристи, както и традиционното за страната ни българско вино.

В приятелската среща участие взеха още капитан Ричард Блекуел - военен аташе и командирът на Военоморска база ВМС - Комодор Мален Чубенков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).