"Горещ" месец август очаква летище Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:22 / 26.07.2011
1572
Пиковите дни на летище Бургас изпревариха очакванията на ръководството на аеропорта, а очакваният ръст на пътници е над 10%.

Най-големият поток от туристи тази година е от различен пазар, спрямо миналата - пътниците от Русия са на първо място в класацията на аеропорта, след тях се нареждат тези от Германия и скандинавските страни.

Изненадващ ръст се забелязва тази година и на туристите от Израел, коментира още директорът на летището - Георги Чипилски.

Топ-пиковата седмица това лято се очаква да бъде 31-та, а свръхнатоварването е предвидено за 29 юли /петък/, като традиционно най-натоварените дни са сряда и петък за пристигащи.

За първа година се очаква пиковите седмици да бъдат повече от две, целият следващ месец ще бъде горещ за екипите на аеропорта, когато се очаква внушителен поток от туристи, обясни още Георги Чипилски.

Източник: Дарик

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).