Готови са две нови детски зони в ж.к. “Братя Миладинови"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:42 / 10.08.2015
2197
Това лято Община Бургас обновява едновременно около 30 детски площадки и паркови пространства във всички жилищни комплекси. Целта е набелязаните пространства да бъдат съоръжени с модерни и функционални уреди за игра, а разрухата в междублоковите пространства да бъде заменена от удобство и уют за деца, родители, баби и дядовци.

Списъкът с обекти е съставен по сигнали на бургазлии. В него постоянно влизат нови предложения и изчакват реда си за изпълнение.

През изтеклия уикенд в експлоатация бяха пуснати две прекрасни нови зони за игра в ж.к. "Братя Миладинови".

Едната е до бл. 57 по ул. "Одрин". Там има съоръжение за катерене и баланс, комбинирано детско съоръжение, клатушка на пружина, двойна люлка, люлка тип "Махало", люлка тип "Махало-гнездо". Площадката е снабдена с 8 броя бетонови пейки, 3 бетонови кошчета за боклук и ударопоглъщаща настилка от гумирани плочи 40х40.

Другата обновена зона за игра е детската площадка в градинка "Родопи", до бл. 62. Тя е снабдена с комбинирано детско съоръжение, клатушка на пружина, двойна люлка, люлка тип "Махало-гнездо", катерушка "Въжена градина". В градинка "Родопи" са подменени старите с 27 нови пейки, поставени са и 14 бетонови кошчета за боклук. Там са засадени 3 броя декоративни дръвчета от видовете бреза /Betula pendula/, пиния /Pinus pinea/, ясен /Fraxinus sp./. Настилката е саморазливаща се ударопоглъщаща в зелено и оранжево. Във всеки жилищен комплекс Община Бургас се старае да направи нещо интересно, уникално и различно от останалите детски зони на града. В "Братя Миладинови", например, родителите могат да научат днешните деца на позабравената игра "тото", в която се използват знаците Х и О, а целта е да наредиш три от тях по диагонал, вертикално или хоризонтално.

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).