Харакирито за палежа: Признах, тъй като бях под натиск

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:30 / 12.03.2015
1241
Пожарът, който изпепели стара созополска къща на ул. "Тюлен" и отне три живота през ноември 2012 г., е тръгнал от външната двойна порта, разкриха вчера експерти.

Те обясниха, че огънят се е движел отвън навътре, пламвайки от прага на двойната врата. След това обхванал помещението зад нея и през проход е минал към стълбищната клетка, продължил нагоре като се е получил т. нар. коминен ефект.

Николай Николаев от бургаската пожарна обясни, че са изследвани и други възможни причини за пожара, но в процеса на работа те са отхвърлени. Той изключи да се е получило самозапалване на лесно горими материали.

Подсъдимият Павел Господинов - Харакирито от началото на съдебно дело поддържа версията, че няма нищо общо с палежа. След задържането му ден след инцидента той обаче е участвал в следствен експеримент, в който е показал как е излял бензин пред двойната врата на къщата, посочил е и контейнера, в който е изхвърлил съда - малка бутилка от кока-кола. Вчера обясни, че в бутилката действително е имало бензин, но той го е използвал, за да почисти счупена част на колата си преди да я залепи. Изхвърлил я докато отивал към къщата на майка си. Признах, тъй като бях под натиск, заяви Господинов пред "24 часа".

Той все още официално не е дал обяснения по делото. В кулоарите обаче разви версията си, че е натопен, а с показанията си жена му и синът му го подкрепиха.

Процесът ще продължи на 7 април. Господинов получи разрешение да напусне Созопол въпреки че е под домашен арест и да замине на лечение в София за 10 дни. Цироза, варици по хранопровода и последици от прекаран инсулт мъчат Харакирито.

На мартенското заседание той бе в забележителна кондиция, контактен и готов да разказва лични истории, докато месец преди това бе докаран в съда в инвалидна количка.


Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
10.03.2017 Окончателно: 12 г. затвор за пожара в Созопол, довел до смъртта на трима
души
22.08.2016 Вижда му се краят! 12 години затвор за созополския подпалвач Харакирито
18.11.2015 Потвърдиха присъдата на Харакирито
19.10.2015 Харакирито: Невинен съм, искам да бъде заловен действителният извършител на пожара
10.03.2015 Продължава процесът срещу Харакирито в Бургас
11.02.2015 Роднини на загиналите поискаха 600 000 лв. обезщетение от Харакирито
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).