Харесва ли ви новият кей на остров Света Анастасия?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
16:00 / 14.09.2021
1736
На остров Света Анастасия вече ще може да се акостира с по-голямо удобство и безопасност. Новият кей е с дължина 40 метра и на него може да пристават както туристическите корабчета, така и посетители със собствени малки яхти и лодки. В близост до него е поставен понтон за спиране на джетове, съобщи в социалните мрежи кметът на Бургас Димитър Николов.

Кеят разполага с водоснабдяване, електрическо оборудване, видеонаблюдение и навигационни елементи.

Съществуващият малък пристан на острова също е реконструиран. Той е удължен с 5 метра в южна посока, което го прави много по-функционален за приемането на плавателни съдове.

Строителните дейности бяха извършени с помощта на 100-тонен плаващ кран, оборудван при предвидените насипни и частично изкопни работи с грайфер, самоходни и несамоходни шалани, малки лодки, водолазен катер и водолазна група. Работният процес премина при специална организация, за да не се пречи на потока от туристи, които през лятото посещаваха острова.

Изграждането на новия кей и реконструкцията на съществуващия ще осигури по-голяма защита при бурно море и ще възпрепятства процесите на ерозия на остров Света Анастасия.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).