Холандия ни върна крадец на кредитна карта, пратиха го зад решетките в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:27 / 06.02.2017
1578
По внесено искане на Окръжна прокуратура - Бургас съдът задържа под стража Селим Сюлейман от Момчилград, общ. Кърджали. Той е обвинен за това, че в периода от 18-24.06.2013г. на територията на общ. Несебър, използвал платежен инструмент (кредитна карта), без съгласието на титуляра - престъпление по 249, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

С постановление на Окръжна прокуратура - Бургас Сюлейман е привлечен като обвиняем на 10.12.2015г. в негово отсъствие, тъй като от материалите по делото се установява, че той се намира извън пределите на Република България и местоживеенето му в чужбина не е известно на органите на разследването. По отношение на обвиняемия е била изготвена Европейска заповед за арест. Сюлейман е установен и задържан на територията на Кралство Нидерландия и е предаден на българските власти на 03.02.2017г.

Според прокурора, събраните доказателства обосновават предположение, че Сюлейман е извършил престъплението, в което е обвинен. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок от 2г. до 8г. и "глоба" в до двойния размер на получената сума, която е близо 1700лв. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление, като извод в тази насока се извлича от тежестта на санкцията, предвидена за престъплението, и която предполага обв.Сюлейман да се укрие - така както го е сторил, което е наложило и издаването и изпълнението на Европейска заповед за арест.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемия.

Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано в Апелативния съд в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).