Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Хотели в Пловдив, София и по морето фалират
Автор: Екип Burgas24.bg 21:41 / 16.01.2022Коментари (5)747
© БНТ
Все повече хотелиери в страната слагат край на дейността си, затварят и обявяват обектите си за продан. Сред основните причини да приключат бизнеса, от бранша посочват ковид кризата и непосилните разходи, сред тях и високите сметки за ток.

През 2021 година близо 80% от местата в хотелите в Пловдив не са били използвани. И за да не трупат нови загуби, много хотелиери затвориха бизнеса си. Така, само за година, 28 места за настаняване в Пловдив са обявени за продажба, повечето от тях са в централната градска част.

Тенденцията е да се увеличава броят на хотелите, които се продават, за сметка на тези, които ще бъдат евентуално закупени. Един хотел е една огромна инвестиция, Вие виждате последните месеци какво става. Това галопиране на еленергията и природния газ, над 300% вече расте, което обрича много хора на фалит. Ситуацията започна да ескалира. Положението е действително катастрофално, каза Еньо Енев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Пловдив.

Повечето хотели се продават чрез агенции за недвижими имоти. Според брокерите интересът към тях е минимален и това принуждава собствениците да свалят цените.

В обявите за продажби откриваме и този хотел в самия център на Пловдив, чийто собственик беше покойният вече Кирил Рашков или по-известен като Цар Киро. Дълги години семейството му ползваше сградата като свой дом. Сега тя се продава с част от обзавеждането.

В София се предлагат близо 50 хотела. В района на Варна други 40 обекта също търсят нови собственици. Въпреки, че и в морската столица рядко се стига до реални сделки, интерес към хотелите там има, най – вече заради доброто им местоположение.

Около вилните зони на Варна или да кажем Златни пясъци и периферията, има интерес от клиенти, които от вътрешността на страната идват към Варна, за да инвестират или все още търсят информацията, за да направят крачката си, така че ръста на тези запитвания е наистина огромен, каза Петко Иванов – брокер.

Заради кризата в хотелиерския бранш, част от инвеститорите не крият, че ако закупят имота, биха сменили неговото предназначение. Така някои от хотелите, могат да се превърнат в хосписи или луксозни жилищни сгради, пише БНТ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да последват примера на Русалка: събаряш и дигаш жилищна сграда може и буташ стени и прайш апартаменчета и продаваш
0
 
 
Фалиращите и оставащите без работа - да се обърнат към ПРИЧИНИТЕЛИТЕ ! Ей ги в съседната тема местните сатанисти-ковидисти като лайното Симидчиев ! Повече симидчиевци - повече фалити !
0
 
 
Лятото бяха надумкали цените и се подиграваха с народа, сега фалират?!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: