Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Художничката Юлия Красовска представя красивото архитектурно наследство на Бургас в интересна изложба
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 18.10.2021Коментари (0)1324
©
Емблематични бургаски сгради, създали неподражаемия облик на нашия град през 20-ти век, ще бъдат представени в нестандартна изложба на художничката Юлия Красовска. Проектът, носещ заглавието "Интерактивна изложба-разходка по ул. Александровска", е финансиран от Община Бургас и ще бъде открит в залата на Дружество на бургаските художници на 19 октомври, вторник, от 18.00 часа.

Гостите на събитието ще се насладят на красивите сгради, разположени по централната улица "Александровска", през погледа на художничката. Сред тях са сладкарница "Малина“, къща на Йови Воденичаров, складовете за брашно на Хаджипетрови, хотел "Империал“, магазин "Торино“ и др. Картините ще бъдат придружени със съвременни снимки на фотографа Александър Стоянов. Пред всеки един обект на улица "Александровска" ще бъде поставено пано с картина на сградата с кратко историческо описание. В специално разработен QR код всеки един зрител ще може да намери следващия обект от изложбата.

"С проекта искам да разкрия историята на някои сгради, архитектите, стиловете и тяхната красота. Така бургазлии и гости на града ще научат неизвестни за тях подробности. Знам от личен опит, че когато се разхождам по уютните бургаски улички и срещам сграда , чиято история зная, разходката се превръща в истинско приключение. Пренасям се в миналото и си представям кой е живял тук и какви събития са се случили. Зад фасадата на всяка къща има история на нечий живот." , споделя харизматичната художничка.

Идеята за културно пътешествие към миналото на града се заражда през 2016 година. Тогава художничката представя изложба, вдъхновена от стария Бургас. Следва втора тематична експозиция през 2019 година, която се радва на голям интерес и внимание. Новата изложба продължава тази нишка. Зад осъществяване на проекта стоят още фотографът Александър Стоянов, краеведът Соня Кехлибарева и графичният дизайнер Евгений Сусов.

Юлия Красовска е бургаско - украинска художничка, член на Дружеството на бургаските художници. Нейни творби са изложени на международни изложби в България, Украйна, Турция, Китай, САЩ. Има 8 самостоятелни изложби. Подготвя свои ученици в KrasovskaArtSchool.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: