Хванаха наркобоса Стойчо Лудия в Равда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:38 / 21.07.2008
1633
В резултат на целенасочените оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служители на сектор «Криминална полиция» - ОДП Бургас, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура Бургас, бе задържан издирвания Стойчо Калоянов, 33 годишен от с. Свобода, съобщиха от полицията в Бургас. Същият е лидерът на заловената преди седмица организирана престъпна група, подвизаваща се на територията на Бургаски регион. Задържането е осъществено в частна квартира в с. Равда, като в момента Стойчо Калоянов е в следствия арест за срок от 72 часа.

Групата на Стойчо Калоянов е създадена след неутрализирането на престъпната структура на Димитър Желязков - Очите, като се е занимавала с разпространение на наркотици и свързани с това престъпни деяния. Стойчо Калоянов се е изявявал, като «новия бос» на наркоразпространителите на територията на ОДП Бургас. Групата му е създадена, чрез налагане на силови методи и психически тормоз. Констатирано е, че Калоянов за кратко време, прилагайки посочените методи, е овладял част от наркопазара, афиширайки, че е сменил Димитър Желязков - Очите.

Информация за това е получена в бургаската полиция още в края на късната есен на 2007 година, като сектор «Криминална полиция», под прякото ръководство на Окръжна прокуратура, е стартирала дейност по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата. В хода на разследването са използвани оперативно-технически мероприятия и оперативни комбинации, както и различни процесуално-следствени действия /разпити на свидетели, очевидци, претърсвания, изземвания и др./. Работата по неутразиране на престъпната група е била определено затруднена от изключителната подозрителност и конспиративност на членовете и ръководителя - Стойчо Калоянов. Въпреки това в хода на разследването са събрани достатъчно факти, обстоятелства и доказателства, които по безспорен начин сочат за съпричастност на всички членове към наркоразпространението на амфетамини и кокаин в Бургаски регион.

Установено е, че членовете на групата са провеждали и наказателни акции спрямо други разпространители на наркотици, като са използвали различни форми на насилие / побои, заплахи, палежи и др/.

Предстои гледане мярката за неотклонение на Стойчо Калоянов от състав на Окръжен съд - Бургас. Продължава издирването и на последния от членовете на групата - Страхил Господинов, обявен за общодържавно издирване на 14.07.2008 година.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на ОДП Бургас.


Виж коментарите (0)

Още по темата (25):
03.01.2017 Оставиха Далакмана на топло в ареста
03.01.2017 Далакмана си глътна граматиката в съда
27.12.2016 Далакмана остава зад решетките! Крещял срещу униформен: Какво като си полицай? Тук ме спираш да ме проверяваш в центъра на Бургас
27.12.2016 Криминогенът Далакмана е човекът, наръгал бургаски полицай при схватка
28.08.2015 Николай Далакманов е обявен за общодържавно издирване
13.07.2011 Съдът привлече като обвиняем един от лидерите на бандата с кирките
Още новини от Новини от Бургас:
На 24 май в Бургас паркираме безплатно в синята и зелената зона
Много важна новина за шофьорите в Бургас!
Доставиха в Бургаско 13 машини за гласуване с инсталирана демо ве...
На това място бургаските абитуриенти ще си направят обща снимка
Отличиха най-успешните бургаски учители
Така ще изглежда зала "Младост" и района около нея след ремонта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).