Хванаха таксиметрови шофьори в измама! Вижте какви нарушения откриха властите при акция в Бургас!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:51 / 11.08.2017
2917
Вчера за времето от 10:00 до 14:00 часа служители на сектор "Икономическа полиция" при ОД МВР - Бургас, съвместно със служители на сектор "Пътна полиция" при ОД МВР - Бургас и Областен отдел "Автомобилна администрация" Бургас извършиха проверки на МПС с оглед установяване на нарушения и престъпления от водачи, извършващи таксиметров превоз на пътници на територията на Община - Бургас.

В хода на проверката са проверени 11 броя леки таксиметрови автомобили, като при два от тях, при разглобяване на арматурното табло, се установиха монтирани устройства и приспособления - тип "помпичка", които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни - манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет с което се ощетяват клиентите.

За установените нарушения, на водачите са съставени актове за установяване на административно нарушение от "Автомобилна администрация". При проверката на други 4 броя леки таксиметрови автомобила се установи, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. За установеното нарушение на таксиметровите водачи бяха съставени актове. На 2 водачи на таксиметрови автомобили са отнети Свидетелствата за управление на МПС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).