И церемонията за обявяване на Художник на Бургас ще бъде онлайн

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:27 / 03.12.2020
941
Церемонията Художник на годината за 2020 г. ще се проведе онлайн. Събитието ще бъде предавано в официалната фейсбук страница на Община Бургас на празника на града, 6 декември. Номинираните за престижното отличие тази година са художниците: Иво Бистрички, Петър Пецин, Никола Станчев, Дора Славова и Фоти Фотев. Победителят се определя от 11-членно почетно жури.

Традиционната празнична изложба "Никулден" ще събере най-доброто творчество на повече от 60 автора от Бургас и страната. Експозицията ще бъде открита след края на наложеното в момента ограничение в залата на Дружеството на художниците на "Александровска" 22. Трудната задача да бъдат селектирани произведенията, които да бъдат изложени, има тричленно жури в състав - Атанас Стоянов, Иво Бистрички и Георги Петков.

Събитието "Художник на годината" се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

Наградата "Художник на годината" има за цел да се отдаде почит, уважение и признание на художник, който с творческите си постижения е допринесъл за развитието на съвременното българско изобразително изкуство и културния живот на град Бургас. Връчва се на член на "Дружество на художниците - Бургас" с дългогодишна активна творческа дейност и постижения в областта на живописта, скулптурата, графиката или приложно-монументалните изкуства. Наградата включва плакет с изображението на Свети Лука - покровител на художниците, диплом и парична премия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
03.12.2021 Прясната риба си личи по очите, хрилете и белезникавата слуз!
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).