Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Има ли опасност от пожари в Бургаско?
Автор: Иван Сотиров 16:55 / 05.08.2021Коментари (0)1180
©
Във връзка с взетите решения на заседанието на Областния съвет за намаляване риска от бедствия, проведено на 9 юни 2021 г., и в изпълнение на мерките, предприети от правителството, областният управител Мария Нейкова свика извънредно заседание. Представители на общини, военни формирования и териториални държавни институции докладваха за взетите мерки и ситуации по населени места.

"Доброто взаимодействие между институциите и предприемане на превантивни мерки са основополагащи за недопускане на кризисни ситуации.“ – каза в обръщение към присъстващите проф. Мария Нейкова.

Общините докладваха, че са предприети всички мерки за недопускане на пожари като за целта се провеждат срещи с кметските наместници и земеделски производители за контрол и недопускане на действия или бездействия, които биха имали опасен за областта резултат. В изпълнение на взетите решения на заседанието от 09.06.2021 г. се забранява паленето на стърнища и други растителни отпадъци в земеделските земи. Представителите на общините увериха, че  стриктно се съблюдават мерките за противопожарна безопасност. Дейностите по почистването на дерета продължава. Доброволческите гасителни групи имат готовност да съдействат и подпомагат дейността на кметовете и службите при необходимост. Имат необходимото оборудване, което да осигурява тяхната безопасност.

Старши комисар Васил Василев, ръководител на ПБЗН, информира, че с близо 300 са по-малко произшествията в област Бургас в сравнение с миналата година и допълни, че пожарите са предимно от човешка небрежност, свързана с изхвърляне на незагасени цигари, струпване на големи количества сухи треви, палене на стърнища, изоставени имоти по населени места.

От ОД на МВР докладваха, че само за посл
©
едните 3 дни има 4 превантивни сигнала за запалване на сухи треви, но без последици. Провеждат се практически мероприятия с кметове по места, следи се за запалвания и за струпване на сухи треви и материали. От областната дирекция благодариха за добрата координация при съвместната работа между службите и институциите.

"Днес, за щастие, фокус на това заседание е превенцията. От координацията на местно и областно ниво на всички структури и отговорността на всеки един от нас зависи недопускането на ситуации, които да застрашават живота, здравето, имуществото на хората, както и самата природа“, каза още областният управител и се разпореди да се спазват всички превантивни действия за противопожарна безопасност, ежедневен контрол, да не се допускат незаконосъобразни действия и при установяване на нарушения да се прилага цялата строгост на закона спрямо нарушителите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: