Имат ли вина мигрантите за пожарите в Странджа?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:30 / 11.11.2022
1030
Гасили сме вече няколко пожара, за които се съмняваме, че са причинени от нелегални мигранти. Това каза за "Фокус" гл. инсп. Николай Николаев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) – Бургас. По думите му не може да се твърди, че става въпрос за умишлени действия, а по-скоро за палежи по непредпазливост при боравене с огън.

 "Такива са изводите ни. Дали сме напълно прави – това е въпрос на разпити и разследване. Факт е обаче, че в близост до един от пожарите тази година открихме бежанци, които впоследствие колегите от "Гранична полиция" задържаха. Понякога на местата, които гасим, откриваме следи от мигранти, които по-рано са преминали оттам – багажи или белези от движение", посочи гл. инсп. Николаев.

Директорът на бургаската пожарна обясни, че в този период от годината пожарната опасност е по-ниска в горския и полския фонд, но все пак такава съществува, особено когато има външен огнеизточник.  

Burgas24.bg припомня: Днес огнеборци и горски служители гасиха пожар в смесени гори в странджанската местност "Свети Никола", която се намира в близост до село Стоилово. Своевременно стихията бе овладяна, но съществуват съмнения, че огънят е бил причинен от нелегални мигранти.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
11.11.2022 Първи кадри от пожара в Странджа!
11.11.2022 Извънредно: Пожар лумна в Странджа
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).