Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Иновация: Работилница за най-малките деца на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:40 / 01.12.2016Коментари (0)1627
©
В началото на месец декември отваря врати Арт и дизайн работилница за най-малките деца на Бургас. Възпитаниците от детските градини в града ще се запознаят от близо с един изцяло нов свят пресъздаден през художествения ръчен труд, чрез който можеш да постигнеш от нагледно елементарни материали нещо красиво и завършено. Ключово за децата на тази възраст е да се развие въображението, фината моторика, чувството за естетика и себеизразяването чрез занимания не изискващи сериозни физически усилия. Продължителността на заниманията ще бъде 40 мин., веднъж седмично и всички материали необходими в работния процес ще бъдат осигурени от организаторите.

Работилницата е в своето начало и тепърва ще навлиза в детските градини в града. Експериментално се разкриват групи в няколко детски градини с тенденция за навлизане и в още заведения. Предстои кампания по оповестяване и разясняване на ползите от посещенията и иновациите интегрирани в учебния процес.

През последните години подобни работилници и занимания набират популярност в Европа, но в България те са на ниво прохождащи и слабо интегрирани в учебния процес на детето. Концепцията за подобен тип работилница предлагащ цялостно завършен арт процес е дело на млад екип от творци с опит в сферата на художествения ръчен труд. Програмата в работилницата е съобразена с възрастта на децата и техните умения за работа с материали, като по този начин се определят и творческите задачи, които им се възлагат. 

Главен ръководител на проекта за "Арт и дизайн работилница" е Величка Станкова - педагог, логопед, специалист в работата с деца със специални образователни потребности и ръководител на работилницата в Средец, а през последните 10 години се е отдала на арт творчеството и към днешен ден е един от известните арт творци в областта.

Добър пример за ефектите, които постига подобен тип работилница ще откриете в град Средец, където към Трансграничен културен център за деца вече две години творят малчугани от детските градини в града, 1 и 2 и най-големите - 3 и 4 клас. Благодарение на Община Средец и кмета Иван Жабов децата имат перфектно обзаведена зала с всичко необходимо за процеса на работа и пълна свобода да развихрят въображението си.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Криза с язовир „Ясна поляна”
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: