Интересна премиера предстои в клуб "Модерен Театър"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:27 / 23.11.2020
852
Премиера на театралния спектакъл "НЕБЕСНА РАНА ИЛИ ЕКСТАЗЪТ ЕМИЛИ" ще представи режисьорът Симеон Димитров на 26 ноември от 19.00 ч. в клуб "Модерен Театър". Това съобщиха организаторите на събитието.

Спектакълът е изграден по авторската пиеса на Симеон Димитров за личността на гениалната поетеса Емили Дикинсън.  Блестящото слово на нейната поезия и високото ниво на философското й съдържание, провокират автора за създаването на пиесата и спектакъла.

Образът на главната героиня се изпълнява от младите актриси Велислава Димова и Мария Германова. Двойствеността на образа в пиесата изследва сложния вътрешен живот на личността на Емили Дикинсън. Противоречивото съжителство на две същности е част от творческата природа въобще, а в спектакъла тя придава още един пласт към сложната личност на Емили.

Спектакълът поставя своеобразно начало на Театър "Интимен" - театърът на Симеон Димитров, в който философия и поезия се сливат за да докоснат най-фините пластове на човешката душа.

Сценична среда и костюми - Петя Петрова

Композитор и музикална картина - Нина Райхел

Хореография - Петя Стойкова

Сценичен дизайн - Недко Данев

Продуцент - Сдружение "Танц БГ"

Спектакълът се осъществява с подкрепата на Министерство на Културата и Община Бургас, и съдействието на Клуб "Модерен театър".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).