Интересно събитие предстои в симБиотично

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:19 / 26.08.2019
898
В края на август идва времето да се стяга зимнината, да се приготвят туршии, а скоро ще се наложи да се затисне и киселото зеле.

За да се подготвите по-добре и да научите повече за качествата и способностите на черноморската сол, добивана от Атанасовско езеро, от фондация Биоразнообразие ви канят наедно специално събитие, наречено "Базар на солта“ в пространството "симБиотично“.

Дияна Костовска от БФБ - ръководител LIFE проект "Лагуната на живота“ ще запознае гостите с предимствата на българската сол и ще демонстрира всички видове сол, които се вадят от езерото.Ще има дегустация на карамел и шоколад със сол, както и зеленчуци, с които може да се опита легендарната Fleur de Sel.

Освен това ще има дискусия за истинската цена на храната и за разхищението й - защо се случва и как да го избегнем. Поканени са колегите от проект "Твоята храна“, които ще представят повече информация по темата, включително анимации, видео-съвети, игри и тестове и ще раздадат тематични награди. Подготвили са и интересен кулинарни изкушения, за да демонстрират как да се използват пълноценно различни продукти (например трохи от сух хляб за миди гретен; листа от моркови за кюфтенца с тиквички и т.н.).

Заповядайте на 27 август (вторник) от 18.30 часа на последното събитие за този сезон в пространството  симБиотично. Вход свободен!

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).