Интересът към шофьорските курсове в Бургас бил постоянен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:48 / 08.01.2016
950
Интересът към шофьорските курсове е постоянен. Това каза Митко Кижев, член на УС на Съюза на Автоинсктрукторите в Бургас. По неговите думи, няма увеличение на броят на кандидат-шофьорите в Бургас.

"Нямаме наплив, нямаме и отлив. Едно латентно положение е, даже и сезона, и новата година не оказват влияние, към настоящия момент", допълни Кижев.

Той посочи, че поскъпването на винетките няма да окаже влияние върху цената на шофьорските курсове. В момента тя варира от 400 лв. до 800 лв. По думите на Кижев, ценовата разлика се дължи на това, че всяка автошкола работи на различни тарифи.

Относно най-подходящия сезон за провеждане на шофьорски курсове, автоинструкторът заяви, че няма такъв. Той обясни, че провеждането на курс зависи от желанието и възможностите на самите кандидат-водачи. "За отделни хора зимата е подходящ момент, а други кандидати искат през пролетта и лятото. Тук, при нас, няма големи аномалии, така че целогодишно, когато човек реши, може да изкара курса. Нямам препоръка. Не мога да издигна в култ лятото пред зимата или пролетта пред есента", допълни автоинструктора.

По неговите думи, методът на провеждане на шофьорски курсове не е променен. На всеки кандидат-водач се полагат 31 часа практика.

"По време на отработването на тези часове минаваме през начално обучение, управление извън населено място, управление през нощта, управление в населено място, управление на паркинг, на който се паркира", обясни той. Шофьорските курсове включват и 42 часа теория. "Те се правят групово, на сбирки. По график, в определен ден и час, се взимат отделните теми", обясни още Кижев.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ръст на предложенията за работа в София, Пловдив, Варна и Бургас
Криминален тип от "Победа" загази за пореден път
Каква е продължителността на живота в Бургаско?
Решават15-годишен проблем на село Димчево
Теренът на Пясъчния фестивал става циркова арена
В морската градина на Бургас вече ще е по-светло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).