Искат Милен обратно в ареста, можел да се представя за "Мария" и чрез смартфон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:07 / 09.02.2018
2677
Районна прокуратура - Бургас протестира определение на Районния съд в града (от 07.02.2017г.), с което наложената мярка за неотклонение на Милен Стойчевот гр. Бургас е изменена от "задържане под стража" в "домашен арест". 

Милен С. е обвинен за това, че в периода 01.12.2016г. до 06.06.2017г. включително, в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление , с цел да набави за себе си имотна облага, представлявайки се за лице от женски пол с профилно име "Мария Василева" в социална мрежа, посредством комуникация в интернет, възбудил заблуждение у различни лица, че се намира в Република Гърция , където живее и работи майка й, желае да се прибере в Република България, но не разполага с парични средства за закупуване на билет, както и че телефонния и апарат бил повреден и не разполага с парични средства за ремонта му, мотивирайки ги по този начин да извършат парични преводи по банкова сметка.

В час от мотивировката си за изменението на мярката за неотклонение на Милен С. съдът е посочил, че средството за което се предполага, че е използвано за извършване на престъплението е иззето и обвиняемият няма физически достъп до банковите сметки, използвани за извършване на престъплението, т.е. отнети са му средствата, необходими за извършване на престъпление, подобно на това, в което е обвинен.

Районна прокуратура - Бургас не споделя тези изводи и мотивира тезата си с факта, че съществуват достатъчно други известни съвременни средства за комуникация в интернет, например смартфон, а и не е невъзможно обвиняемият да се снабди в дома си с каквото и да било техническо средство за работа с интернет. Обвиняемият е трайно безработен, като средствата за издръжката му са генерирани от престъпната му дейност. 

Изтеклият период на задържане на Милен С. е по - малко от 3 месеца. Районна прокуратура - Бургас отбелязва, че законодателят е предвидил максимален период за задържане под стража за подобно тежко умишлено престъпление в размер от 8 месеца, което доказва, че Милен С. е задържан под стража в разумни граници.

Протестът на Районна прокуратура - Бургас ще бъде разгледан в заседание от Окръжния съд в града.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
07.02.2018 Пуснаха у дома Милен, измамил десетки наивни мъже, представяйки се за хубавата Мария
17.11.2017 Милен, откраднал самоличността на баба си, за да измъкне пари от наивни мъже, сега я ползва, за да излезе от ареста!
17.11.2017 Милен, възползвал се от десетки мъже, правейки се на хубавото Миме, се крие като мишка в съда!
17.11.2017 Бургазлия се представи за красивата Мария, 100 балъка клъвнаха, пратиха й 40 000 лв.
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).