Искат концесионерът да заяви кога започва строителството на подземен паркинг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:36 / 27.02.2010
1210
Ако в много кратък срок концесионерът на площада пред църквата „Св. Св. Кирил и Методий" в Бургас не започне да изпълнява ангажиментите си, общината ще се премине към прекратяване на концесията. Това каза Ташо Желев, директор на общинската дирекция „Управление на общинската собственост". Всички срокове все още не са изтекли, но общината е на мнение, че е крайно време концесионерът, който трябва да изгради подземен паркинг, да заяви категорично кога започва строителството, каза Желев. Той допълни, че има издадено строително разрешение за преместване на комуникациите. Сроковете, които все още текат, са свързани с представянето на проектите и съгласуването им с всички инстанции, поясни Ташо Желев. Срокът ще изтече вероятно до средата на следващия месец, посочи още Желев. Възложител на концесията е Общинският съвет на Бургас и развалянето на договора ще трябва да стане след решение на съвета. „Парадоксът е, че концесионерът си плаща много редовно концесионните такси и не мога да разбера икономическата логика на неговите действия. Би следвало, след като има някакви текущи плащания, тежести, които вървят с тази концесия, той в колкото се може по-кратко време да изпълни строителните работи и да започне да получава приходи, но това за съжаление не се случва", коментира Желев.

„Опитът от концесиите е противоречив до известна степен", заяви Ташо Желев. Според него положителен опит общината има с концесиите на няколко подлеза в града - до спортна зала „Младост", пред МБАЛ - Бургас и пред Театъра за драма, опера и балет. В същото време отново подлези са и сред отрицателните примери. Ташо Желев припомни, че поради неизпълнение на предмета на концесията, с решение на Общинския съвет са прекратени договорите за пет подлеза. След прекратяването на концесиите със средства на общината е реконструиран и модернизиран подлезът пред университета „Проф. д-р Асен Златаров", ремонтиран е и подлезът пред Механотехникума. В момента все още не се изпълняват и дейностите по концесията на площада пред храма „Св. Св. Кирил и Методий", където концесионерът трябва да построи подземен паркинг. Друга сполучлива концесия в Бургас е тази на Обредния комплекс, каза още Ташо Желев. Предстои отдаването на концесия на спирките на градския транспорт на два лота. Срокът за подаването на офертите е до 15 април, а на следващия ден ще бъдат отворени предложенията.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (86):
19.08.2022 Улесняват бургазлии с паркирането
04.05.2022 В "Лазур" настояват "Зелената" зона да функционира през цялата година
28.04.2022 Важно! "Зелената" зона в Бургас започва да работи след дни!
01.03.2022 В наш областен град няма да слагат скоби на луксозни автомобили
11.01.2022 Промени, касаещи шофьорите, предстои да бъдат въведени първо в София и
Бургас
01.10.2021 От днес без "Зелена" зона в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).