Искат още площ за новото РУП в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:42 / 18.01.2016
1349
От 400 на 500 кв. м застроената площ и разгъната застроена площ от 1550 да се увеличи на 2000 кв.м искат за изграждането на новото районно управление на полицията в "Меден рудник". Докладна записка за това е входирана в Общински съвет - Бургас, установи проверка на Burgas24.bg.

В докладната записка е посочено, че е постъпило искане в Община Бургас от директора на ОД на МВР - Бургас и писмо на зам.-кмет инж. Чанка Коралска относно учредяване на допълнително безвъзмездно право на строеж в полза на Министерство на вътрешните работи за изграждане на административна сграда за нуждите на четвърто Районно управление - Бургас в общинския имот.

В искането са посочени, новите параметри на основното застрояване както следва: застроена площ 500 кв.м и разгъната застроена площ 2000 кв.м, които следва да бъдат конкретизирани с одобряване на технически инвестиционен проект.

Припомняме, че Районното полицейско управление в "Меден рудник" ще се премести в близост до така нареченото гето в комплекса, след дълги години помещаване в павилион на детска градина.

По време на сесията на Общински съвет - Бургас през май бе взето решение за отдаване на общински терен на МВР за нуждите на Четвърто районно управление "Полиция" - Бургас. Районът се намира близо до новия басейн в Районен център и е близко до криминалния контингент.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
26.01.2016 Дадоха повече терен за новото полицейско управление в "Меден рудник"
25.01.2016 Общината предоставя освободения от незаконни постройки терен в "Меден рудник" за ново РПУ
03.07.2015 Районното в "Меден рудник" се мести от детска градина в гето
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).