Искат въвеждане на POS-терминали за плащане на държавни и общински такси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:37 / 01.12.2010
756
Всички държавни и общински такси да се плащат чрез POS-терминали, а не по банков път. Това предложи председателят на БСК Божидар Данев на председателя на бюджетната комисия към НС - Менда Стоянова, и на министрите на финансите - Симеон Дянков, и на икономиката - Трайчо Трайков.

За целта е необходимо всички държавни и общински администрации да бъдат задължени да поставят устройства за плащане с кредитни и дебитни карти на местата за събиране на данъци и такси. Това може да стане чрез промяна в Законопроекта за ограничаване на плащанията в брой, внесен в Парламента от Министерския съвет.

Сега държавните и общински администрации фактически задължават бизнеса и гражданите да ползват само един начин на плащане - този по банков път, което допълнително оскъпява административните услуги. По този начин държавните и общински власти прехвърлят тежестта на административното обслужване върху потребителите на административни услуги. Предложението на БСК е, в съответствие с международната практика, да се даде възможност за ползване на всички позволени от закона начини на плащане, включително чрез POS-терминали.

Освен, че прилагането на тази мярка ще спести немалко средства на бизнеса и гражданите, очаква се чрез нея да се увеличи събираемостта, респективно - приходите от данъци и такси.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас
Бургас е предупреден за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).