Ивелина Василева: "Меден рудник" се разраства, затова парк и нов обход са приоритет

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:45 / 30.03.2021
1447
Темите, които вълнуват жителите на най-големия бургаски жилищен комплекс "Меден рудник“, са много. Въпросите на хората са свързани с бъдещето строителство на новия алтернативен път от комплекса до Централната градска част, изграждането на парк в комплекса, подмяна на старите печки с нови,  санирането и инфраструктурата в новите зони. Това каза след среща с граждани председателят на Комисията по околната среда и водите в 44-тото Народно събрание и кандидат за народен представител от ГЕРБ Ивелина Василева.

"През следващите години предстои строителството на втори обход към ж.к. "Меден рудник" с кръгови кръстовища. Община Бургас вече e определила началото и края на трасето, както и е заделила средства за проектирането“, обясни Василева.

Началната и финалната точка на бъдещата връзка ще са две кръстовища. Първото е ситуирано в района на продължението на ул. "Александър Георгиев Коджакафалията" - след "Битака" и преди Пречиствателната станция на "Меден рудник". Второто кръстовище е предвидено при връзката на потенциалното трасе с републикански път I-9 - по пътя към Созопол.

Изграждането на нова пътна връзка през следващите години се налага и заради предстоящото допълнителното усвояване на незастроените към момента терени при входа на "Меден рудник“.

"По питанията им относно изграждането на зона за отдих, обясних им, че в проекта за бюджета на Бургас за 2021 г. е включено изграждането на парк в ж.к. "Меден рудник", в близост до тъй наречения. "Битак", каза още Василева.

Първият етап ще включва  изграждане на парк на площ от 4 декара с алеи, детски кътове и зони за отдих. На следващ етап предстои да се изградят спортно игрище с паркинг и спортна зала. Общата площ на проекта е 16 декара.

Община Бургас инвестира, включително и с европейски средства,  в нова инфраструктура, детски заведения и спортни съоръжения. И през тази година предстои реализирането на нови улици, паркинги, спортни площадки.

"Ще продължим да работим в тясна връзка с Общината за реализирането на проекти с европейски средства и през следващия мандат. Нашият приоритет е да сме близо до хората и да чуваме техните проблеми“, каза още Ивелина Василева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).