Ивелина Василева: Община Поморие ще се развие като топ дестинация в СПА туризма

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:22 / 02.05.2013
1806
Над 100 души в Каблешково посрещнаха водача на листата Ивелина Василева и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева, Диана Йорданова, Румен Желев и Жечо Станков. На срещата, която протече при голям интерес от страна на местните хора, присъстваха още общински съветници и членове на структурата на ГЕРБ-Поморие. Ивелина Василева представи основните акценти от програмата за развитие на Бургаски регион, като присъстващите отправиха най-много въпроси, свързани с инфраструктурни проекти и развитието на туризма.

"В програмата на ГЕРБ за следващия период изграждането на базисна инфраструктура ще продължи. Тя създава предпоставки за привличане на инвеститори в област Бургас, а те от своя страна откриват нови работни места. По този начин искаме да стимулираме както местната икономика, така и бизнеса. Друг приоритет за нас е туризмът като отрасъл №1 за региона. Той представлява 15% от БВП за страната. Поморие e желана дестинация за туристи от цял свят, а една от посоките, в която ще се развива, е утвърждаване като СПА център на Балканите. Доказателство за това е, че морският град ще бъде домакин на годишния конгрес на Европейската Спа Асоциацията през май тази година. Събитието е едно от най-значимите в областта на медикъл спа, спа и уелнес туризма и ще събере участници от водещи международни компании. Събитие от такъв мащаб се провежда за първи път в България", сподели Ивелина Василева.
Присъстващите повдигнаха и въпрос, свързан със свободното ловуване в горите в областта. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Бургас Румен Желев коментира, че 85,5 % от ловната площ на България е предоставена на българските ловци безвъзмездно и само 14,5 % са ловно-стопански райони, стопанисвани от държавата. В края на срещата всички присъстващи бяха изненадани с майсторските изпълнения на местния танцов ансамбъл "Емоция" и фолклорен оркестър " Комити".


Виж коментарите (1)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).