Ивелина Василева посети френския миночистач „Каприкорн”

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:27 / 08.07.2008
883
Зам.-кметът на община Бургас Ивелина Василева се качи на френския миночистач „Каприкорн", в компанията на френския посланик у нас Н.Пр. Етиен дьо Понсен. Капитанът на кораба ІІІ р. Лоран Риу посрещна на борда още Жоел Ферал - аташе по образование и култура към Посолството на Франция у нас, председателя на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов, директора на „Алианс Франсез" - Бургас Добрина Маринова.

От името на кмета Димитър Николов Ивелина Василева дари посланик дьо Понсен и Лоран Риу с плакети на Св. Никола - патрон на Бургас и закрилник на моряците. За гостите беше организирана обиколка на френския плавателен съд.

„Каприкорн" е включен в армадата от 12 чужди кораба от 7 държави и 25 български, които ще вземат участие в международното учение "Бриз/Сертекс 2008". В него ще се включат и 2 вертолета. По време на учението в Бургаския залив ще бъдат съсредоточени рекорден брой чужди кораби.

Но миночистача "Каприкорн" има 49 души екипа, сред тях и три дами. Представителките на нежния пол отговарят за връзките с обществеността и свръзката. Дама е и медицинското лице на кораба. Плавателният съд ще остане в Бургаския залив до 19 юли, след което ще отплава за Констанца, Румъния. Там до края на месеца ще бъде извършено определено почистване на морското дъно, след което кораба ще напусне водите на Черно море.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Обновиха стара сграда на ул. "Александровска"
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).