Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Избраха Калина Чапкънова за ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас за втори мандат
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 01.10.2015Коментари (1)8506
© Burgas24.bg
Висшият съдебен съвет избра прокурор Калина Стефанова Чапкънова - Кючукова с 19 гласа "за", 0 гласа "против" и 1 глас "въздържал се" за административен ръководител на Окръжна прокуратура Бургас. Тя ще ръководи прокуратурата за втори мандат.

Прокурор Чапкънова има над 18 години юридически стаж в органите на съдебната власт като младши прокурор и прокурор, а от 2010 г. е административен ръководител на Окръжна прокуратура Бургас.

Пред членовете на Висшия съдебен съвет тя коментира, че натрупаният опит като административен ръководител, съчетан с активна дейност като прокурор, й дават възможност да направи добра оценка на механизмите, с които разполага за успешно изпълнение на поставените цели и задачи. За втория си управленски мандат прокурор Чапкънова набелязва като приоритети стриктно спазване на принципа на случайно разпределение на преписките и делата, непрекъснато взаимодействие на окръжния прокурор с административните ръководители на районните прокуратури с цел решаване на всеки възникнал проблем, максимално използване на екипност, най-вече по дела от фактическа и правна сложност. Тя има амбиция да оптимизира срочността за приключване на досъдебните производства и лично да наблюдава делата с изключителен обществен интерес, заедно с избрания на случаен принцип прокурор.

Главният прокурор Сотир Цацаров постави въпрос дали кандидатът предвижда промени в екипа, с който до момента ръководи прокуратурата. Прокурор Чапкънова заяви, че ако получи доверието на Съвета, ще запази настоящия ръководен екип, тъй като дейността им е синхронизирана и заедно са спечелили доверието на колектива.

Кандидатурата на прокурор Чапкънова бе подкрепена от члена на Висшия съдебен съвет Румен Боев, който обърна внимание на показаните качествата и на изградения от кандидата сериозен авторитет в района на окръжната прокуратура и сред прокурорите от Апелативна прокуратура. Той отбеляза, че тя е успяла да задвижи забавени дела, като тези за корупционни действия на кметове в местни общини.

Главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че освен административен ръководител прокурор Чапкънова досега е и наблюдаващ прокурор по най-сложните дела в района като това за атентата в Сарафово. Той акцентира на изключително доброто й взаимодействие с Окръжен съд Бургас, основано на ясно съобразяване, разбиране на начина, по който работи съдът и на неговите изисквания.

Членът на Висшия съдебен съвет Елка Атанасова сподели впечатленията си за прокурор Чапкънова като уверен, спокоен и обективен административен ръководител и посочи, че от Концепцията й за стратегическо управление на прокуратурата личи знание как да се справи с проблемите и да предложи решения.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Кралица Елизабет II почина!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: