Избраха най-добрите млади строители и цветари на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:08 / 23.02.2018
2345
Най-добрите млади строители и цветари на Бургас бяха наградени днес в професионално състезание в Гимназията по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето".

Състезанието е традиционно и се провежда под егидата на Министерството на образованието, Камарата на строителите в Бургас, Камарата на строителите-ветерани, фирми от бранша. Състезателите мериха сили в 5 професионални категории.
Победителите ще представят Бургас на регионалния кръг, който ще се проведе в Стара Загора.

Стартът на състезанието бе даден с песни от фолклорния състав на училището, създаден по проект "Твоят час". Бе прочетен поздравителен адрес от инж. Виолета Илиева, началник на РУО Бургас.

В категорията "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи" победител е Яна Пенчева от 11б. Първенец в "Облицовки" е Гьокан Мухарем от 10а, който завидно е подобрил уменията си от миналата година и успя да впечатли журито. Поощрителна награда в тази категория получи Мирослав Добрев.

Отборът Ивайло Гедов и Янчо Божилов от 12 б е победител в категорията "Сухо строителство". Стамен Палов и Михаил Динков от 12б са първи в "Зидарии". Отборът на Весела Славеева, Радина Кехайова и Ивелина Дуганова (12е) за втора година стана първи в категорията "Озеленяване и цветарство".

Всички партньори на тазгодишното състезание бяха информирани за мащабната благотворителна кампания, която училището организира, за да възстанови фасадното пано-мозайка "Кольо Фичето". Седмица след старта на кампанията по дарителската сметка са постъпили близо 1700 лв.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).