Изграждането на Неделното училище напредва! Нужни са дарения за довършването му

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:02 / 11.04.2018
2917
Изграждането на Неделното училище към храм "Св. Иван Рилски" напредва.  Досега Църковното настоятелство е осигурило 2/3 от сумата за неговото изграждане, а сградата вече е на груб строеж.

"Църковното настоятелство моли всички православни християни в страната и извън нея, които са съпричастни с идеята да има православно религиозно образование, да дарят своята лепта за доизграждането на новата сграда за Неделно училище. За съжаление стана ясно, че в училищата скоро няма да се въведат часове ЗИП по Религия, а нашите деца все повече затъват в безверие и пороци (наркотици, алкохол, тютюнопушене, неуважение към бащи, майки и възрастни, неуважение помежду си като човешки същества) – всичко това, което противоречи на християнската етика", пишат в писмо до медиите от Църковното настоятелство.

От там припомнят, че първата копка на сграда беше направена на 19.10.2017 г. Тя е разположена зад спирката на тролеите на ул. Сан Стефано, в парцела на Църковното настоятелство. Тържественият водосвет събра цялото бургаското духовенство и десетки миряни.

От няколко години към храм Свети "Иван Рилски" православни занимания се организират за деца и възрастни, които се помещават на балкона на храма, където пеят хористите по време на богослуженията. Там няма чинове и подходящи условия за извършване на преподавателска дейност, което създава неудобства за обучението на децата.

Въпреки това, дейността на неделното училище не е спряла от 23.09.2012г. до сега. В храма на големите празници редовно се изнасят тържества и концерти на учениците от Неделното училище.

Поради тези причини, се взе решението за строежа на нова сграда и обособяване на конкретна зала за лекции. Така учениците и възрастните хора ще могат да се обучават в нова, удобна сграда, в специално предназначена за целта среда.

Сградата е на 2 етажа, като разположението е следното: 1-ви етаж – зала за лекции – 53 кв.м., малка стая за учителите, тоалетни (стандартни и за инвалиди).  2-ри етаж – 3 отделни студия с размери 21, 25 и 31 кв.м. Едното студио ще е за лектори, които ще идват да изнасят лекции от различни богословски факултети. Второто студио ще е за лекарски кабинет, в който ще се преглеждат безплатно бедни и нуждаещи се християни от енорията. Третото студио ще е за зъболекарски кабинет, в който безплатно ще се правят дентални прегледи на бедни и нуждаещи се християни от енорията.

Банкова сметка:

Банка ДСК гр. Бургас

BIC: STSABGSF

IBAN: BG93STSA93000021330656

Църковно настоятелство храм "Св. Иван Рилски"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).