Изграждат подземни контейнери за смет на още 5 места в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:30 / 23.09.2015
12439
Още 5 пункта с подземни контейнери за смет предстои да бъдат изградени в Бургас. Два от тях ще бъдат монтирани до църквата "Св. св. Кирил и Методий", стана ясно по време на демонстрация как функционира изграденото съоръжение до площад "Тройката", предаде репортер на Burgas24.bg.

Освен подземаните контейнери за смет бе представен мобилен център за разделно събиране на отпадъци. В него могат да бъдат подавани почти всички видове боклуци, които се формират в едно домакинство.

"Изработени са 9 подобни мобилни центъра. Предстои до края на месеца да бъдат поставени 3, а след това поетапно и останалите 6", каза пред медии Павлин Михов, директор на дирекция "Околна среда" при Община Бургас. За тях има осигурен автомобил, с който те да се преместват на различни точки в града. Центровете могат да работят автономно - без да е необходимо захранване, тъй като са снабдени със слънчеви батерии.

Представена бе нова тротоарна метачка, която е изцяло електрическа. Един заряд на батериите гарантира 8 часа работа на машината. Изложена пред бургазлии бе и машината, с която бе почиствана плажната ивица това лято, както и друга нова техника и съдове за събиране на отпадъци на Консорциум "Титан Бургас".

"Бургас има самочувствието и амбицията да бъде пионер, водеща община в сферата на управление на отпадъците. Много са проектите, които бяха реализирани през настоящата година, с които с основание можем да се похвалим. Много са и проектите, които сме подготвили за реализация през следващата година", посочи по време на демонстрацията зам.-кметът по "Европейски политики и околна среда" Атанаска Николова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).