Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Изкусни MasterChef-ове се вихриха в кухнята на Средиземноморски ресторант Салини в родния си Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:58 / 06.12.2018Коментари (0)1993
©
Николай Попов и Станислав Райчев поднесоха на многобройните гости на вечерта вкусни изкушения представени като "Мач между Италия и България"

На 5 декември (сряда) кухнята на Средиземноморски ресторант Салини се превърна в автентична MasterChef сцена. Главни действащи лица на вечерта бяха Николай Попов и Станислав Райчев. Те посрещнаха многобройните си гости на едно истинско кулинарно пиршество в четири действия - или всъщност пет - ако броим amuse-bouche - комплиментът от готвачите. Гостите на вечерта първи приветства главният готвач на Средиземноморски ресторант Салини и Класически ресторант "Приморец" - шеф Ивелин Кръстев. Той благодари на гостите, за избора им на място, в което да имат една вкусно и пълна с кулинарни чудеса вечер. След него, приветствие отправи и зам. главният готвач на ресторантите на Гранд Хотел и СПА Приморец - Красимир Петров. След краткото им встъпление, те дадоха думата на звездите на вечерта от MasterChef 2018 - Николай Попов и Станислав Райчев.

"За нас е чест и удоволствие, че получихме тази покана. От много време искахме да направим такава вечеря в нашия град. Ще се постараем вечерта ви да е незабравима. Ще присъствате на своеобразен кулинарен мач между Италия и България" - сподели победителят в кулинарния формат за 2018 и действащ пожарникар от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас Станислав Райчев. След него, свое обръщение към гостите имаше и Николай Попов - "царят на пастата" от MasterChef, живял над 15 години в Италия, работил в множество ресторанти там и текущ шеф в един от най-добрите ресторанти у нас - "Космос": "Много се радвам, че сме в родния си град. Първо, ще представим стартер, който е комплимент от нас и съюзява двете държави. Той комбинира тъмен шоколад с хрупкав еленски бут. Към него има и шотче порто - за да подчертае още по-добре финия баланс между сладко и солено. После, ви очакват редуващи се ястия от Италия и България. Добър апетит"!

Вечерта продължи с чудесно настроение и богати разнообразни вкусове. Непосредствено преди поднасянето на всяка степен, тя бе презентирана от приготвилият я MasterChef - Италия от Николай Попов и България от Станислав Райчев. В кухнята, различните ястия се случваха с професионалната асистенция на шеф-готвачи Ивелин Кръстев, Красимир Петров и екипът на Средиземноморски ресторант Салини. Фотоси и кратки видеа запечатаха моменти "от кухнята" на специалната вечер и достигнаха до гостите и чрез социалната мрежа. Бургазлии готвиха за бургазлии и гостите на града - и спечелиха сърцата - и небцата - на своите гости. Средиземноморски ресторант Салини се превръща във все по-устойчива част от вкусовете на Бургас, не само чрез постоянно класно суши и както подсказва името на ресторанта - средиземноморско меню, но и чрез специални гостуващи вкусни събития.

След MasterChef-ове Андре Токев, Петър Михалчев, Николай Попов и Станислав Райчев, на сцената на Средиземноморски ресторант Салини в началото на 2019 ще изгрее още една MasterChef звезда. Коя точно предстои да разберем скоро. Междувременно – ако още не сте опитали Средиземноморски ресторант Салини – заповядайте в Гранд Хотел и СПА Приморец на ул. "Княз Ал. Батенберг“ 2. Очакват ви вкусове от Япония и Средиземноморието, елегантна обстановка, достъпни цени пресни продукти, класен дискретен сервиз, безплатен паркинг.     








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: