Изкусни MasterChef-ове се вихриха в кухнята на Средиземноморски ресторант Салини в родния си Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:58 / 06.12.2018
2047
Николай Попов и Станислав Райчев поднесоха на многобройните гости на вечерта вкусни изкушения представени като "Мач между Италия и България"

На 5 декември (сряда) кухнята на Средиземноморски ресторант Салини се превърна в автентична MasterChef сцена. Главни действащи лица на вечерта бяха Николай Попов и Станислав Райчев. Те посрещнаха многобройните си гости на едно истинско кулинарно пиршество в четири действия - или всъщност пет - ако броим amuse-bouche - комплиментът от готвачите. Гостите на вечерта първи приветства главният готвач на Средиземноморски ресторант Салини и Класически ресторант "Приморец" - шеф Ивелин Кръстев. Той благодари на гостите, за избора им на място, в което да имат една вкусно и пълна с кулинарни чудеса вечер. След него, приветствие отправи и зам. главният готвач на ресторантите на Гранд Хотел и СПА Приморец - Красимир Петров. След краткото им встъпление, те дадоха думата на звездите на вечерта от MasterChef 2018 - Николай Попов и Станислав Райчев.

"За нас е чест и удоволствие, че получихме тази покана. От много време искахме да направим такава вечеря в нашия град. Ще се постараем вечерта ви да е незабравима. Ще присъствате на своеобразен кулинарен мач между Италия и България" - сподели победителят в кулинарния формат за 2018 и действащ пожарникар от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас Станислав Райчев. След него, свое обръщение към гостите имаше и Николай Попов - "царят на пастата" от MasterChef, живял над 15 години в Италия, работил в множество ресторанти там и текущ шеф в един от най-добрите ресторанти у нас - "Космос": "Много се радвам, че сме в родния си град. Първо, ще представим стартер, който е комплимент от нас и съюзява двете държави. Той комбинира тъмен шоколад с хрупкав еленски бут. Към него има и шотче порто - за да подчертае още по-добре финия баланс между сладко и солено. После, ви очакват редуващи се ястия от Италия и България. Добър апетит"!

Вечерта продължи с чудесно настроение и богати разнообразни вкусове. Непосредствено преди поднасянето на всяка степен, тя бе презентирана от приготвилият я MasterChef - Италия от Николай Попов и България от Станислав Райчев. В кухнята, различните ястия се случваха с професионалната асистенция на шеф-готвачи Ивелин Кръстев, Красимир Петров и екипът на Средиземноморски ресторант Салини. Фотоси и кратки видеа запечатаха моменти "от кухнята" на специалната вечер и достигнаха до гостите и чрез социалната мрежа. Бургазлии готвиха за бургазлии и гостите на града - и спечелиха сърцата - и небцата - на своите гости. Средиземноморски ресторант Салини се превръща във все по-устойчива част от вкусовете на Бургас, не само чрез постоянно класно суши и както подсказва името на ресторанта - средиземноморско меню, но и чрез специални гостуващи вкусни събития.

След MasterChef-ове Андре Токев, Петър Михалчев, Николай Попов и Станислав Райчев, на сцената на Средиземноморски ресторант Салини в началото на 2019 ще изгрее още една MasterChef звезда. Коя точно предстои да разберем скоро. Междувременно – ако още не сте опитали Средиземноморски ресторант Салини – заповядайте в Гранд Хотел и СПА Приморец на ул. "Княз Ал. Батенберг“ 2. Очакват ви вкусове от Япония и Средиземноморието, елегантна обстановка, достъпни цени пресни продукти, класен дискретен сервиз, безплатен паркинг.     

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).