Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Изложба представя израелските научни открития, които са променили света
Автор: Иван Сотиров 11:06 / 15.06.2021Коментари (1)921
©
Пионерски научни иновации и приложението им представя изложбата "Израелските открития и разработки, променили света", която ще гостува в Бургас от 24 до 30 юни 2021 г. В Центъра за съвременно изкуство и библиотека 51 пана ще запознаят зрителите с  удивителните постижения на израелската наука и въздействието им върху човечеството, ще представи учените, които стоят зад тези иновации. Изложбата е част от събитията, съпътстващи церемонията за награждаването на победителите в Осмия младежки литературен конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена"  и гостува в Бургас със съдействието на посолството на Израел у нас.

Израелските открития са допринесли за развитието на различни сфери на нашия живот и са дали тласък на много положителни промени в глобален аспект. Цялата индустрия на Израел е базирана на напреднало знание. Още лидерите на ционисткото движение - включително Давид Бен-Гурион, първият министър-председател, и д-р Хаим Вайцман, първият президент  са приели научните изследвания като важна част от ционисткото начинание и създаването на духовен център в еврейската държава. Дори и преди обявяването на Държавата Израел, Алберт Айнщайн, Мартин Бубер, Зигмунд Фройд, Аарон Ааронсон и други еврейски учени считат създаването на научни институти изследователски центрове за важен национален и икономически приоритет.  Много от постиженията на Държавата Израел са в резултат на научна инфраструктура, създадена по това време, както и на научния, технологичен и човешки потенциал, който се развива с растежа и развитието на държавата.

Научните изследвания са универсален език, който служи като мост между народи и култури. Постиженията на израелските учени имат значителен принос за международния статут на Израел и са извоювали на държавата почетно място сред развитите страни. Израелските учени са спечелили международно уважение и признание. Начело на това признание са израелски учени, получили Нобелова награда, наградата "Тюринг“, медала "Фийлдс“ и много други престижни отличия.

Постиженията, откритията и разработките на израелската наука обхващат широк диапазон сфери и теми, с революционни открития в селското стопанство, медицината, роботиката, компютъризацията, археологията, космическите науки, математиката, социалните науки и др. Освен това Израел се е доказал като високотехнологична суперсила, която привлича водещи мултинационални компании, които създават своите изследователски и развойни центрове в страната и инвестират в стартиращи компании в различни сфери.

В Израел функционират девет университета и 66 висши учебни заведения. Страната също така има най-висок процент в света на притежатели на диплома за висше образование спрямо броя на населението. Израел е една от десетте страни-членки в престижния "Клуб космос“, които разработват, произвеждат, изпращат и експлоатират спътници в космоса.

Изложбата представя част от постиженията на израелската наука и начините, по които тя въздейства върху качеството на живот на милиарди хора по целия свят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.06.2021 г.
0
 
 
Много би било да коментирам. Особено за държавата Израел
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: