Изпълниха залата на галерия "Бургас" за изложбата на Божидар Чантарски

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:26 / 20.04.2012
1426
Приятели, гости, познати и любители на изкуството изпълниха залата на галерия "Бургас" за откриването на първата самостоятелна изложба на 29-годишния бургаски художник Божидар Чантарски.

22 маслени платна избра авторът за своя самостоятелен дебют. На откриването той бе представен от своя първи учител по рисуване графикът Красимир Зинин".

"Поласкан съм да открия изложбата по няколко причини. Първо, че това е самостоятелна изложба на мой ученик, второ - много е добра и не се излага момчето и трето - идва нова свежа струя в дружеството на бургаските художници. Тук има различни обекти на неговото артистично внимание - море, лодки, лица. Даже намирам в първата картина и наченки на абстракционизъм. Това са едни тръстики, които са много хубаво направени", каза Зинин.

Собственикът на галерия "Бургас" Руси Куртлаков поздрави младия автор за представените произведения. "Видях в него един голям бъдещ български художник, което най-много ме радва. Изключително голям рисувач и бих казал, че някои художници за цялото си творчество приключват до това ниво, а той тръгва от там и сигурно ще достигне много високи върхове", каза Куртлаков.

Само в първия ден от откриването на изложбата 4 от картините бяха закупени от ценители на изкуството. Изложбата на младия автор ще остане в галерия "Бургас" до 14 май.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).