Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Изумрудената принцеса" акостира на Морската гара
Автор: Екип Burgas24.bg 09:22 / 27.08.2015Коментари (0)2907
В истинска атракция се превърна акостирането на пасажерския кораб Emerald Princess на Морска гара Бургас. Много гости и бургазлии предпочетоха да посещнат изгрева на слънцето в Зоната за свободен достъп на "Пристанище Бургас", за да се насладят на "Изумрудената принцеса", която въпреки своите огромни размери с лекота застана на кея на Морска гара. Хилядите туристи аплодираха изпълненията на професионален фолклорен ансабъл "Странджа", които ги посрещнаха с български песни и хора.

С посрещането на Emerald Princess на Морска гара Бургас беше дадено началото на круизен сезон 2015 година. "Круизният сезон започна малко по-късно тази година, но го откриваме подобаващо. Първото посещение на Морска гара Бургас е от най-големият кораб, който може да влезе в Черно море. С това посещение показваме, че всяка година надграждаме това, което имаме като възможности и условия за обслужването на пасажерски кораби. Emerald Princess е Grand клас круизни кораби и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise. До днес кораб с такива параметри не е влизал в пристанище Бургас. Три хиляди пасажери и 1200 души екипаж имат възможност да се запознаят с Бургас. През септември Морска гара Бургас ще приеме два круизни кораба MSC "Sinfonia" и "Island sky" , а през октомври са договорени три посещения: две на MSC "Orchestra" и едно на MSC "Sinfonia".Тези посещения бяха договорени през март- юни, като това се случи благодарение на политиката ни по оптимизацията на разходите и достигането на дисбусмент /цената за посещение на кораб/, която съответства на близките ни конкурентни пристанища като Костанца, Батуми, Сочи, Ялта. Круизният бизнес е като всеки друг бизнес и всяко посещение в пристанище следва да формира печалба на круизната компания", каза изпълнителният директор на пристанище Бургас Диян Димов. Той изрази увереност, че ще бъде направено необходимото и за намаляването на таксите за преминаване през Босфора, което ще стимулира пасажерските пътувания в бъдеще.

Друг интересен факт при посрещането на "Emerald Princess", е че то се случва по време, когато Зоната за достъп е отворена за посещение на гражданите и те имаха възможност отблизо да разгледат петзвездния плаващ курорт.

Гигантът "Emerald Princess" е с внушителни параметри: 290 м дължина, 36 м широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж /GT/. Пет звездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна.

По време на престоя на кораба в Бургас три хиляди пасажери могат да разгледат красивия Бургас. Част от туристите се възползваха и от възможността да посеят Несебър, Поморие, Созопол и Варна.

"Emerald Princess" ще отплава от Бургас в 18.00 часа и ще се отправи към Истанбул.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: